Nogometaši Hajduka domaćom su pobjedom od 3:1 nad Graničarom iz Brodske Varoši u 21. kolu MŽNL Slavonije i Baranje upisali nova tri boda koja ih polako vode prema sredini prvenstvene ljestvice.  

Nakon odlične partije u prošlom kolu na gostovanju u Dardi odakle su se vratili pobjedom, ali i igrom koji je nudila optimizam uoči domaćeg ogleda s gostima iz Varoši, od nogometaša Hajduka se i ovog vikenda očekivala pobjeda. Početak utakmice bio je nervozan,  imperativ osvajanja bodova i želja da se što prije zabije pogodak proizvela je kontraefekat pa početak utakmice nije zadovoljio niti gledatelje niti struku Hajduka. Domaćini su pokušavali do mreže gostiju doći kroz sredinu terena, no sve to nije davalo rezultata do 25. minute kada posljednji igrač obrane gostiju ruši Zanettija i Varošani ostaju s igračem manje na terenu. Iz spomenutog prekršaja Hajduk dolazi u vodstvo. Odličan udaracKomljenovića, golman gostiju kratko odbija do Kaurina koji lagano posprema loptu u mrežu. S minimalnim vodstvom Hajduka se i otišlo na odmor, a nastavak utakmice ponudio je bolju igru i dominaciju domaćih. Ulaskom Jiraseka, vrh napada je dobio na probojnosti, sredina malo više prostora, što je iskoristio Prohaska i preciznim udarcem sa vrha šesnesterca povisio vodstvo Hajduka na 2:0. Do kraja susreta Hajduk je bio bolji i pogotkom Kovačića za 3:0 mirno utakmicu priveo kraju. Opuštenost domaće obrane i čekanje posljednjeg sučevog zvižduka iskoristili su gosti za ublažavanje poraza.

Važni bodovi Hajduka u borbi za opstanak su osvojeni, iduće kolo Hajduk čeka teško gostovanje kod lidera lige Bedema u Ivankovu,  a potom u Pakracu gostuje momčad Šokadije. Ne treba niti spominjati koliko bi velik bio bod iz Ivankova…