croatia slavonija naslovna

U sklopu 10. kola pakrački Hajduk je proteklog vikenda pred domaćom publikom savladao goste iz Okučana 5:1 te trenutno zauzima 4. mjesto 4. MŽNL SB-PŽ.
Prije početka utakmice, održana je minuta šutnje za nedavno preminulog Zvonka Brkašića koji je polovinu svog života poklonio Hajduku kao igrač, vratar i centarfor, kao voditelj ekipe, ali i kao veliki navijač koji je utakmice Hajduka pratio sve dok mu je to zdravlje dozvolilo - punih 48 godina.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu te poveo 1:0 već u 3. minuti nakon sjajnog duplog pasa između Filipa Matijaševića i strijelca Matije Benkovića. Psunj Sokol je izjednačio na 1:1 u 32. minuti, a novo vodstvo Hajduka 2:1 pokrenuo je Alen Grafina sjajnim dodavanjem izbacivši Benkovića i Matijaševića u mat poziciju, a ovaj put su zamijenili uloge te je potonji zakucao loptu u mrežu u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

FOTOGALERIJA

U nastavku su Zeleni nastavili kreirati opasne situacije pred gostujućim vratarom, a u jednoj takvoj Filipu Dietzmanu je nedostajalo sreće kada ga je u 54. minuti Matijašević sjajno uposlio, no lob udarac je otišao malo preko grede. Zato je već iduće minute Fićo Matijašević bio neumoljiv te pogurao Hajduk ka sigurnoj pobjedi pogotkom za 3:1, na asistenciju Filipa Dietzmana. Hajduk ni tu nije stao, Grafina je solo akcijom probio lijevu stranu obrane Psunj Sokola da bi potom uputio oštar ubačaj pred vrata gostiju koji je naposljetku od noge vratara završio u mreži za 4:1. Šlag na tortu stavio je najbolji igrač i strijelac lige, Filip Matijašević koji se s centra sjurio prema vratima gostiju ostavivši tri suparnika iza sebe nakon čega je rutinski zaobišao i posljednju prepreku i postavio konačnih 5:1 te na svoj konto upisao još jedan hattrick. Sjajnu solo akciju Matijaševića možete vidjeti na sljedećoj poveznici: solo akcija Matijaševića

Iduće kolo Hajduk će 3. studenog u goste Dinamu iz Vidovaca.

Hajduk: Putak Andrija, Baškiera Adriano (C), Pierobon Giulijano, Tepurić Leo, Grafina Alen, Benković Matija, Matijašević Filip, Dietzman Filip, Grubišić Nikša, Hrabušicki Andrej, Sylla Ibrahim Sory Silva; Jurišić Patrik, Bišćanin Tomislav, Turković Ivan, Pendeš Marko, Žilić Marko, Dietzman Stjepan, Benković Ivan. Trener: Dubravko Ljevaković.

Lipik 1925 je upisao gostujući poraz 4:3 od Jakšića, a strijelci za Lipičane bili su Ivano Ivančić, Marko Milošević i Kristijan Kutanjac.

Lipičani trenutno zauzimaju 11. mjesto u konkurenciji 14 ekipa.

U 1. ŽNL Dobrovac je poražen u Buku s visokih 8:2, a dvostruki strijelac za Dobrovčane bio je Ivan Kaurin.

Od 12 ekipa, Dobrovac je trenutno na 10. mjestu na tablici, a 2. studenog će ugostiti Graševinu iz Vetova.

DERBI 2. ŽNL Prvi bod Slavonije iz Prekopakre

Lokalni derbi odigran 27. listopada između domaćina Croatije iz Donje Obriježi i Slavonije iz Prekopakre u sklopu 10. kola 2. ŽNL gosti će pamtiti kao prvu u jesenskoj polusezoni u kojoj su uspjeli ostati neporaženi, rezultat je bio 1:1, a u strijelce su se upisali Nemanja Sudar (Slavonija) i Antonio De Martini (Croatia).

U početnom ispitivanju snaga, svakom proteklom minutom Slavonija se nametnula kao ekipa koja je tražila pobjedu. Iako su mreže mirovale većinu prvog poluvremena, izdvojile su se dvije izrazite prilike na obje strane, najprije je Antonio Josipović pronašao put do opasne situacije u šesnaestercu Slavonije, no nedostajalo je snage u završnici te je vratar Darijo Nagy uspio ukrotiti udarac. Uzvratila je Slavonija preko Daniela Nožarića koji je pobjegao obrani Croatije, no uslijed jednog „lažnjaka“ previše, uspjeli su mu izbiti loptu iz nogu. Ipak, nakon niza akcija koje nisu konkretizirane pogotcima, u 44. minuti se nakon odbitka Nemanja Sudar našao u sjajnoj situaciji te poentirao pored nemoćnog Ive Malbašića za vodstvo gostiju 0:1, a ujedno se s tim rezultatom otišlo na predah.

FOTOGALERIJA

U nastavku ponovno Slavonija bolje ulazi u utakmicu, a nakon ponekih propuštenih prilika, Nožarić je napravio „dar mar“ po lijevoj strani Croatije te sjajno uposlio Danijela Šćepinu koji je uputio atraktivan udarac koji su svi vidjeli u mreži, no odjednom se ukazao Ivo Malbašić koji je spasio svoju ekipu, a taj trenutak kao da je bio okidač domaćinima koji su nakon toga uložili sva sredstva u napad. U takvoj inicijativi, Slavonija ipak nije uspjela izdržati sve napade po svoja vrata te su kapitulirali u 77. minuti kada je Antonio De Martini pogodio „malu mrežicu“ za konačnih 1:1 i tako uskratio gostima prvu pobjedu u sezoni.

Po završetku utakmice, obje strane su na kraju mogle ostati zadovoljne s podjelom bodova, a pohvalno je što tijekom cijele utakmice nije viđena ni jedna sukobna situacija između igrača.

Croatia se trenutno nalazi na 8. mjestu te im slijedi susret u gostima s Čaglinom, dok će posljednjeplasirana Slavonija 2. studenog u 14 sati ugostiti Mladost iz Pavlovaca.

Dinamo iz Badljevine je poražen 4:1 u Pavlovcima, utješni pogodak za Badljevčane postigao je Ivica Šugić.

Nalaze se na 7. mjestu na tablici, a posljednje jesensko kolo odigrat će pred domaćom publikom kada će 3. studenog u 14 sati ugostiti lidere iz Biškupaca.