Hrvatska mazoret reprezentacija Eindhoven 2024 naslovna

U periodu od 10. do 13. listopada održano je Europsko prvenstvo u mažoret plesu u nizozemskom Eindhovenu gdje su i Pakračke mažoretkinje sudjelovale s tri koreografije. U konkurenciji od 25 natjecateljica iz 15 europskih zemalja u kategoriji Solo s rekvizitima/Youth, u Pakrac su donijele medalju za izvrsno 5. mjesto, dok su u jednako velikoj konkurenciji postigle i 10. mjesto u kategoriji Solo s rekvizitima/Juniori te 11. mjesto u kategoriji Duet s rekvizitima/Youth.

Pakrake-maoretkinje-Solo-s-rekvizitima-Youth
Pakrake-maoretkinje-Solo-s-rekvizitima-Junior

„Moram istaknuti da je sam plasman i sudjelovanje na ovom natjecanju samo po sebi već veliki uspjeh Pakračkih mažoretkinja kada uzmemo u obzir da djelujemo samo dvije godine i zapravo tek gradimo svoje iskustvo na velikim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu ne može sudjelovati svatko tko želi, to je susret najboljih mažoretkinja iz cijele Europe koje su prije svega ostvarile pobjede u svojoj zemlji u pojedinim kategorijama kao što smo i mi osvojenim srebrom i dva zlata na državnom prvenstvu u Krapini u travnju. Kada smo krenule u Nizozemsku, već smo bile ponosne što smo uopće zaslužile priliku prvi put sudjelovati na takvom prvenstvu s čak tri koreografije. Možda će neki reći nije uspjeh ako nije zlato, srebro ili bronca, ali medalja za 5. mjesto kao i ostali naši rezultati u ovom trenutku i na takvom natjecanju nama vrijede više nego primjerice zlato Nizozemkama ili Francuskinjama koje su već godinama u samom vrhu europskog mažoret plesa“, istaknula je trenerica Jelena Pečanić.

Pakračke mažoretkinje Duo s rekvizitima Youth

„Ne možete doći što se kaže jučer na takvo natjecanje i biti prvi. Postoji neki red, neki proces uzastopnog rada i truda, skupljanja iskustava i napredovanja kao u svakom drugom sportu. Mnogi to ne razumiju, neki su gledali uživo prijenos natjecanja preko live stream-a i naše cure koje su odradile stvarno odlične izvedbe, zbog kojih smo jako ponosne naravno, i pitaju pa kako nisu pobijedile bile su izvrsne, to nije pošteno i tako dalje. Da, jesu, bile su odlične, ali takvih je tamo jako puno, izvrsnih i nevjerojatno dobrih. Ono što smo mi postigle među takvima u kratko vrijeme, veliki je uspjeh za naš klub i za naše djevojke i djevojčice, trenerice ali i za roditelje i sve koji nas podržavaju, na čelu s našom gradonačelnicom Anamarijom Blažević i Gradom Pakracom koji je jedan od pokrovitelja odlaska na ovo prvenstvo kao i mnogih drugih naših aktivnosti. Ovim putem se naravno i svima zahvaljujemo na podršci i suradnji“, dodala je Nikolina Gunjević, trenerica i predsjednica Udruge Pakračkih mažoretkinja.

Pakračke mažoretkinje trenerice u điru

Između ostalog, ono što slijedi za Pakračke mažoretkinje su pripreme za iduće državno prvenstvo koje će biti održano u Makarskoj u travnju 2025. godine, koje će također omogućiti najboljima plasman i odlazak na europsko i svjetsko prvenstvo nagodinu u Italiju i Španjolsku. Ističu kako prije toga osim nastupa na raznim manifestacijama u narednom periodu pripremaju i svoju prvu veliku priredbu koju ćete moći pogledati u prosincu te gdje ćete moći vidjeti što su postigle u dvije godine svoga rada, dok ih možete pratiti i na društvenim mrežama, a ukoliko imate bilo kakvih upita, obratiti im se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Slubeno-zatvaranje-natjecanja
Pakrake-maoretkinje-Solo-s-rekvizitima-Youth-2
Pakrake-maoretkinje-Solo-s-rekvizitima-Junior
Pakrake-maoretkinje-meusobna-podrka-prije-nastupa
Pakrake-maoretkinje-predah-od-natjecanja

Foto: Pakračke mažoretkinje