niko kalvi prvak U19

Foto: Hrvatski kuglački savez

Još jedan sjajan rezultat iz kuglačkih redova stigao je s adrese našeg najperspektivnijeg mladog kuglača i reprezentativca Nike Kalvija, člana Slavonskog Banovca, naime 6. listopada u Zaprešiću je održano Prvenstvo RH u sprintu za juniore (U19), a upravo je Pakračanin Niko Kalvi ponio titulu državnog prvaka.

U konkurenciji 43 natjecatelja iz cijele Hrvatske te članova najboljih hrvatskih klubova, Niko je drugim mjestom kroz kvalifikacije izborio ulazak među 16 kandidata koji su se sučelili u finalnoj završnici, a na prvenstvu je također nastupio i Hrvoje Čelec kojemu je završnica izmakla za samo 2 čunja koja su ga ostavila na 17. mjestu.

Sprint je disciplina u kojoj se u dva seta naizmjenično baca 10 hitaca u pune pa 10 u prazne da bi se nakon takvih 20 hitaca došlo do pobjednika seta, a ukoliko u setovima bude 1:1, slijedi raspucavanje od tri hitca u pune. U osmini finala Niko je pod vodstvom trenera Tomislava Luksetića uvjerljivo savladao Marina Brundića (KK Zaprešić), da bi potom nakon 1:1 u setovima u raspucavanju izbacio u četvrfinalu i Bojana Savića iz požeških Novih nada. Polufinale je također doguralo do raspucavanja, a nakon što je nakon tri hitca bilo izjednačeno, Niko je zadnjim hitcem dosegao 38 čunjeva, Noi Braniloviću (Željezničar, Čakovec) je bilo potrebno srušiti 8 čunjeva ne bi li se plasirao u finale, no srušio je 6 što je značilo da je ponovno uspješniji bio Niko, taj put s čunjem prednosti.

IMG 19484959c6aa403a685eb2c4080390de V

Foto: privatan album

Najbolju seriju Niko je sačuvao za kraj te je u prvom setu postavio i najbolji rezultat natjecanja (111 srušenih čunjeva), u drugom setu također je bio na odličnoj razini srušivši 97, no žilavi Dino Prnjavorac (Nove nade, Požega) je uzvratio sa 101 čunjem i odveo finale u napetu kulminaciju u kojoj je Pakračanin slavio s 21:19 i tako se uz dosadašnje srebrne i brončane medalje okitio i onom najsjajnijom zlatnom.

Što preostaje za napisati nego bravo Niko majstore i veselimo se tvojim budućim kuglačkim uspjesima!