hajduk kutjevo naslovna

Današnji derbi kola između pakračkog Hajduka i Kutjeva otišao je na stranu gostiju koji su s 0:4 zadržali sami vrh tablice te stvorili prednost od 3 boda nad Hajdukom koji se nakon 7 kola trenutno nalazi na 3. mjestu 4. MŽNL SB-PŽ.

Hajduk je bio lišen za usluga Alena Grafine koji je ozlijedio zadnju ložu, dok su Kutjevčani u susret ušli bez brzonogog Brazilca Kayquea te igrača koji je iz 1. Županijske lige podigao klub do 3. HNL istok te ujedno i gradonačelnika Kutjeva, Josipa Budimira.

Prvo uzbuđenje na Gradskom stadionu Pakrac donio je Filip Matijašević Fićo opasnim udarcem lijevom nogom u 5. minuti, no lopta je prohujala pored vratnice. Kutjevo je uzvratilo opasnim ubačajem u 8. minuti kada je gostujući igrač izmakao pažnji obrane Zelenih, no udarac je također otišao pored vratnice. Prvi pogodak viđen je u 14. minuti kada je opasnu situaciju pred golom Andrije Putaka spašavao kapetan Adriano Baškiera, no pri izbijanju lopte s linije gola, na putu se našao Andrej Hrabušicki koji je odbio u gol izbijanje Baškiere te je Kutjevo sretnim autogolom došlo do prednosti 0:1. Novi peh momčad Dubravka Ljevakovića Dude je doživjela u 24. minuti kada je bol u zadnjoj loži osjetio Stjepan Kiš koji je morao napustiti teren, a umjesto njega ušao je imenjak mu Dietzman. Gosti su poduplali vodstvo na 0:2 u 38. minuti, a pri tom se rezultatu otišlo na odmor.

Sve što je Hajduk uspio napraviti konkretnoga u drugom poluvremenu bili su opasni udarci Matijaševića, no jednom se u 77. minuti ispriječila greda, dok je udarac u 80. obranio dobro postavljeni vratar Kutjeva. Zato su konkretniji bili gosti koji su u 74. i 81. minuti iskoristili svoje šanse te osigurali sigurnu pobjedu od 0:4 i sami vrh tablice.

Priliku za novi priključak vrhu Hajduk će imati idućeg vikenda kada će gostovati u Oriovcu protiv Oriolika koji je skupio bod manje od Hajduka.

Hajduk: Putak Andrija, Baškiera Adriano (C), Tepurić Leo, Pierobon Giulijano, Keć Ivan, Benković Matija, Matijašević Filip, Dietzman Filip, Grubišić Nikša, Hrabušicki Andrej, Benković Ivan, Kiš Stjepan; Želimorski Neo, Turković Ivan, Bišćanin Tomislav, Žilić Marko, Dietzman Stjepan, Andričić Sven, Mateš Stjepan, Benković Ivan. Trener: Dubravko Ljevaković. 

FOTOGALERIJA

2. ŽNL

SLAVONIJA PREKOPAKRA – OMLADINAC ČAGLIN 1:2

Slavonija Prekopakra je danas jedina odigrala susret 2. ŽNL te upisala poraz i 7. poraz zaredom kada ih je u Matkovcu savladao Omladinac iz Čaglina rezultatom 1:2. Gosti su do poluvremena vodili 0:2, a utješni pogodak za Slavoniju te konačni rezultat utakmice 1:2 postavio je Alberto Zahirović pogotkom u 53. minuti.
Iduće kolo slijedi im gostovanje u Eminovcima.