hajduk slanovac 3 2 naslovna

Foto: NK Hajduk Pakrac

4. MŽNL SB-PŽ

HAJDUK PAKRAC - SLAVONAC (NK) 3:2

Hajduk Pakrac je nanizao tri pobjede zaredom i tako skočio na 2. mjesto 4. MŽNL SB-PŽ s istim brojem bodova kao i lider Kutjevo. U prethodnom 4. kolu 3 boda je Hajduku u posljednjim minutama utakmice doslovno obranio Andrija Putak pročitavši jedanaesterac pri rezultatu 2:1 za Zelene, a 21. rujna novu u nizu spektakularnu utakmicu odigrao je Filip Matijašević Fićo koji juri kao Ferrari te neumoljivo trese mreže protivnika, a pobjedonosni pogodak za 3:2 postigao je u 86. minuti. Prije toga je načeo goste iz Nove Kapele s 2 pogotka do 22. minute i tako upisao još jedan hattrick na svoj konto, a posebno je za oko zapeo posljednji pogodak pri rezultatu 2:2 kada je u slalomu nanizao cijelu obranu Slavonca i poentirao za veliko slavlje odlično posložene ekipe trenera Dubravka Ljevakovića Dude. Za izdvojiti je i s nestrpljenjem očekivani nastup Alena Grafine koji se našao u prvom sastavu nakon duge pauze prouzrokovane težom ozljedom koja ga je udaljila s nogometnih terena, a već u 8. minuti pokazao je toliko puta dokazanu klasu atraktivnim prodorom u šesnaesterac gostiju nakon kojeg je savršeno uposlio Matijaševića za vodstvo 1:0 i tako podsjetio na svoje najbolje dane kada je sjajnim driblinzima i partijama mamio pljesak i simpatije navijača Hajduka.

Iduće kolo Hajduk će imati veliku priliku povezati 4 pobjede u nizu budući da gostuju kod fenjeraša lige Zadrugara iz Oprisavaca.

Hajduk: Putak Andrija, Baškiera Adriano (C), Tepurić Leo, Keć Ivan, Grafina Alen, Benković Matija, Matijašević Filip, Dietzman Filip, Grubišić Nikša, Hrabušicki Andrej, Kiš Stjepan; Želimorski Neo, Bišćanin Tomislav, Turković Ivan, Žilić Marko, Dietzman Stjepan, Andričić Sven, Mateš Stjepan. Trener: Dubravko Ljevaković. 

DINAMO VIDOVCI - LIPIK 1925 1:0

Lipik 1925 je s minimalnih 1:0 poražen u gostima gdje ih je savladao Dinamo iz Vidovaca.

S 11. mjesta iduće kolo će ugostiti Slavonca iz Gunjavci-Drežnika.

1. ŽNL

DOBROVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:5

Dobrovac je u 5. kolu 1. ŽNL na domaćem terenu prosuo vodstvo s poluvremena 3:1 te naposljetku izgubio 3:5 od Hrvatskog Dragovoljca iz Brodskog Drenovca. Dvostruki strijelac za Dobrovčane bio je Željko Popović Jup, dok je njihov treći pogodak postignut autogolom gostiju.

Dobrovčani trenera Tomislava Kužileka nalaze se na 8. mjestu na tablici, a u 6. kolu odmjerit će snage na gostujućem terenu s Graničarom iz Zagrađa.

2. ŽNL

DINAMO BADLJEVINA - SLAVONIJA PREKOPAKRA 7:4

Lokalni derbi između domaćina Dinama iz Badljevine te Slavonije iz Prekopakre obilježio je 5. kolo 2. ŽNL, a na utakmici je viđeno čak 11 pogodaka. Najprije je Ivica Šugić iskoristio grešku obrane gostiju te se nakon oduzete lopte riješio dvojice braniča Slavonije i u 12. minuti doveo Dinamo u vodstvo 1:0. U otvorenoj utakmici šanse su se nizale na obje strane, a između 20. i 33. minute uslijedio je Blitzkrieg Slavonije kada su preko Igora Galka i Tome Markovića iskoristili dva napadačka kornera, da bi Nemanja Sudar povisio na 1:3 uspješno izvevši jedanaesterac. Prije odlaska na odmor, za Badljevčane je ponovno precizan bio Ivica Šugić koji je iz jedanaesterca smanjio rezultat na 2:3, a u 41. minuti pocrvenio je gostujući Valentino Čengić nakon što mu je dodijeljen drugi žuti karton pri prigovoru na diskutabilno dosuđeni prekršaj.

 FOTOGALERIJA

U nastavku je Dinamo znao iskoristiti višak igrača te je s četiri pogotka u nizu preokrenuo utakmicu u svoju korist. Najprije je Ivica Šugić izjednačio u 47. minuti na 3:3, da bi na 6:3 povisili Ivo Mijić, Denis Vukelić i Antonio Grgić. Prekopakrani su smanjili rezultat na 6:4 preko Filipa Lončarevića u 86. minuti, a derbi je zaključio igrač koji ga je i započeo, u 90. minuti junak Dinama Ivica Šugić postigao je svoj četvrti pogodak te postavio konačnih 7:4 za slavlje Badljevčana.

Dinamo Badljevina trenutno zauzima 7. mjesto na tablici, dok su Prekopakrani pretposljednji bez bodova. U 6. kolu Dinamo gostuje u Čaglinu, dok će Slavonija put Stare Lipe.

BIŠKUPCI - CROATIA DONJA OBRIJEŽ 6:0

Croatia Donja Obrijež je za vikend pretrpila poraz 6:0 na gostovanju u Biškupcima te trenutno zauzima 8. mjesto na tablici.

Iduće kolo slijedi im domaća utakmica protiv Sulkovaca.