derbi naslovna

Tko god je odlučio na Gradskom stadionu Pakrac pogledati današnji vječiti derbi između pakračkog Hajduka i Lipika 1925, nije požalio jer je imao priliku svjedočiti vrlo atraktivnoj utakmici koja je bila neizvjesna sve dok već ofucanim epitetom - najbolji igrač lige, Hajdukov Filip Matijašević Fićo nije uzeo stvar u svoje noge te maestralnom partijom uz novi hattrick usmjerio utakmicu ka vrlo dominantnoj pobjedi od 6:0. Da ste najrječitiji čovjek na svijetu, teško biste pronašli nove riječi hvale kojima još nije bio nahvaljen te je najveća sreća u činjenici što se utakmice 4. MŽNL SB-PŽ obavezno snimaju te su današnje bravure Matijaševića ostale ovjekovječene. Iako je Lipik u posljednjim godinama dominirao u derbijima, danas je sve otišlo na stranu Hajduka.

The Fico

Jasno je da je kompletni sastav trenera Dubravka Ljevakovića Dude odigrao sjajnu utakmicu te se inače kaže kako nije fer izdvojiti nekoga, no danas je Fićo u bazenu odličnih nastupa Pakračana „surfao“ za velika dva vala iznad svih. Iako je utakmica bila vrlo izjednačena u prvom poluvremenu bez prevelikih konkretnih situacija po gol na obje strane, prvo uzbuđenje čekalo se do 39. minute kada je nakon niza neuspješnih upošljavanja napadačke linije Hajduka te par prekinutih akcija ofsajdima, Matijašević pobjegao obrani gostiju, no udarac je proletio tik uz vratnicu. No tri minute nakon ponovno je lopta usmjerena ka Matijaševiću koji je u tom trenutku vjerojatno pomislio kako će se načekati do sljedeće izgledne situacije pa je iskoristio svu svoju snagu i brzinu te se nakon što je razgrnuo čuvara sjurio prema golu i poentirao za vodstvo 1:0 i veliko veselje Zelenih. Ono što je uslijedilo u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena, posebno se odnosi na dio gdje smo sretni što je utakmica snimljena. Iznova prima loptu na desnoj strani Lipikove obrane te prodire prema srcu iste tijekom čega se oslobodio dva protivnika te stvorio višak nakon kojeg su mu ostali suigrači utrčavali u slobodan prostor. Kada su svi pomislili kako će loptu odigrati slobodnom suigraču, uslijedila je sjajna finta kojom je izbacio sljedeću trojicu koji su mu se našli na putu te je situaciju „1 na 1“ rutinirano završio pogodivši „malu mrežu“ za veliku psihološku prednost od 2:0 prije odlaska na odmor.

FOTOGALERIJA

U drugo poluvrijeme Lipičani su ušli vidno obeshrabreni unatoč konstantnoj podršci svojih navijača, što je naposljetku rezultiralo furioznim nastupima cijele momčadi Hajduka koja je do kraja utakmice postigla još četiri pogotka. Najprije je u 57. minuti na asistenciju Matije Benkovića Ivan Keć povisio na 3:0 da bi na asistenciju Filipa Dietzmana imenjak Matijašević šest minuta nakon kompletirao hattrick. U 68. minuti Matijašević je odlično uposlio Keća koji je lagano pospremio loptu iza leđa Romea Kohajde za 5:0. Sjajnu predstavu Hajduka na najbolji način okrunio je kapetan Adriano Baškiera koji se najbolje snašao nakon odbitka pri izvedenom korneru te loptu preciznim udarcem pospremio u mrežu za konačnih 6:0 i zasluženo veselje sa svojim suigračima i cjelokupnim stožerom.

DSC03226 Large

Hajduk je danas nastupio u sljedećem sastavu te je trener Ljevaković svim igračima s klupe ustupio određenu minutažu: Putak Andrija, Baškiera Adriano (C), Pierobon Giulijano, Keć Ivan, Benković Matija, Matijašević Filip, Dietzman Filip, Grubišić Nikša, Hrabušicki Andrej, Benković Ivan, Kiš Stjepan; Želimorski Neo, Turković Ivan, Tepurić Leo, Dietzman Stjepan, Andričić Sven, Bišćanin Tomislav, Piperković Filip. Trener: Dubravko Ljevaković. 

Lipik 1925: Kohajda Romeo, Ajman Mihael, Nikić Fabijan, Ereiz Noa, Milošević Marko, Duvnjak Teo, Jozipović Josip , Kliček Darijan, Kutanjac Kristijan, Cassama Mohamadou, Bougandoura Fares El-Hadi; Gašljević Roko, Ivančić Ivano, Cvijanović Nino, Sudetić Gabrijel, Tomić Marin, Bosnar Marian-Andrea. Trener: Danko Tomašek.