hajduk prva postava naslovna

4. MŽNL SB-PŽ

OMLADINAC (GV) – HAJDUK PAKRAC 8:3 

Nakon što je Hajduk Pakrac prvenstvo otvorio neriješenim rezultatom 2:2 na domaćem terenu protiv Papuka iz Velike, proteklog vikenda je u 2. kolu 4. MŽNL doživio težak poraz od Omladinca rezultatom 8:3 na gostovanju u Gornjoj Vrbi, a strijelac sva tri pogotka Hajduka bio je, pogađate, Filip Matijašević.

Zeleni su bolje otvorili utakmicu te poveli 0:1 u 18. minuti, no nakon toga je stigao ekspresan odgovor domaćina koji su do poluvremena preokrenuli rezultat na 5:1 i već tada riješili pitanje pobjednika. U nastavku su dokrajčili goste s još tri pogotka, dok je Matijašević do kraja utakmice kompletirao hattrick.

Nogometaši trenera Dubravka Ljevakovića Dude se nakon dva odigrana kola nalaze među posljednje tri ekipe lige, a iduće kolo građanima Pakraca i Lipika već donosi najprivlačniju utakmicu polusezone, derbi Hajduka i Lipika 1925 koji će u subotu 7. rujna u 17 sati na pakračkom stadionu dati sve od sebe ne bi li dohvatili pun prestižni plijen.

LIPIK 1925 – ORIOLIK 1:0

NK Lipik 1925 je u prvom kolu poražen u gostima od prošlosezonskog trećeligaša Kutjeva rezultatom 2:0, dok su proteklog vikenda dobitnom kombinacijom trenera Danka Tomašeka na domaćem terenu proslavili tri boda s minimalnih 1:0 protiv Oriolika, a pobjedonosni pogodak postigao je Mohamadou Cassama.

Lipičani se nalaze na 8. mjestu u konkurenciji 14 ekipa, a iduće kolo će u već navedeni derbi okršaj s Hajdukom.

1. ŽNL

KUZMICA – DOBROVAC 2:0

Dobrovac je novu sezonu 1. ŽNL otvorio s identična dva gostujuća poraza od 2:0 gdje je u prvom kolu savladan od Dinama iz Rajsavca, a potom i od Kuzmice.

Dobrovčani se pod palicom trenera Tomislava Kužileka nalaze na 10. mjestu u konkurenciji 12 ekipa, a prve bodove potražit će u subotu 7. rujna u 17 sati kada će ugostiti Slaven iz Gradca.

2. ŽNL

DINAMO BADLJEVINA – OVČARE 3:1
Dinamo iz Badljevine
je polovičnim učinkom apsolvirao prva dva kola 2. ŽNL kada su u prvoj utakmici poraženi 6:2 (OG, Ivica Šugić) od Sulkovaca, dok su kolo nakon na domaćem terenu pobijedili 3:1 Ovčare koje su se od ove sezone ponovno uključile u sustav natjecanja. Strijelci su bili Ivica Šugić, Danijel Šepl i Antonio Grgić.

S devetog mjesta na tablici, slijedi im nedjeljno gostovanje u Trenkovu.

PARASAN – CROATIA DONJA OBRIJEŽ 4:0

Croatia Donja Obrijež je furiozno krenula u novu sezonu te u prvom kolu razbila Eminovce na domaćem terenu rezultatom 7:1, hattrick je ubilježio Antonio Josipović, dvostruki strijelac bio je Mihael Andrijanić, dok su po pogodak upisali Patrik Grgić i Tonći Savi.

No veselja nije bilo proteklog vikenda kada su u Golobrdcima od Parasana doživjeli poraz 4:0 pa će tako s 5. mjesta na tablici pokušati u nedjelju 8. rujna u 17 sati doći do novih bodova na domaćem terenu protiv Lipe.

SLAVONIJA PREKOPAKRA – SULKOVCI 1:3

Slavonija Prekopakra je prvenstvo započela s dva poraza, najprije je izgubila u Biškupcima 2:0 da bi proteklog vikenda nakon vodstva 1:0 (Josip Galko) na domaćem terenu protiv Sulkovaca prosula bodove u posljednjih 15 minuta kada su gosti preokrenuli utakmicu s tri pogotka.

U konkurenciji 12 ekipa Slavonija se nalazi na 10. mjestu, a u nedjelju će na gostovanje Ovčarama.

Nakon dugog vremena 2. ŽNL broji 12 ekipa, ove sezone mnogi su županijski i međužupanijski klubovi s područja našeg nogometnog saveza pojačali kadrove te nas po svim naznakama očekuje vrlo uzbudljiva sezona.