3x3 glavna

Ekipa „Bombay caffe“ iz Kutine pobjednik je dvodnevnog pakračkog 3X3 košarkaškog turnira, održanog proteklog vikenda na košarkaškom igralištu Srednje škole Pakrac, u organizaciji Sportske zajednice Grada Pakraca i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Drugo mjesto zauzela je novljanska ekipa „Amilagano“, dok je treće pripalo domaćim košarkaškim „veteranima“ okupljenima u ekipi „Sapeti“.

FOTOGALERIJA

Na turniru održanom 23. i 24. kolovoza nastupilo je 8 ekipa iz Pakraca i okolice, raspoređenih u dvije skupine. Prvog dana na rasporedu je bilo razigravanje po skupinama, a u subotu su igrane eliminacijske runde. Daleko najbolja, ekipa iz Kutine u sastavu Mateo Hunjek, Luka Vizner i PRO 3X3 igrač Roman Čimbur, zasluženo je pobijedila u finalu gdje je s rezultatom 22:16 svladala vrlo mladu, ali za svoje godine izvrsnu ekipu iz Novske koju su činili Dino Pejaković, Filip Mijadžiković, David Malbaša i Frano Brtan. Pobjednici su osvojili nagradu od 300 eura, drugima je pripao iznos od 200 eura, dok su treći, lokalna, pakračko-lipička ekipa „Sapeti“ (Dino Poliganović, Miran Kocmur, Valentino Jirasek, Bruno Baschiera i Jasmin Ramić) osvojili 100 eura pobijedivši u igri za treće mjesto ekipu Triestri.

3x3

Pobjednička ekipa Bombay caffe

Sve utakmice odigrane su korektno, poštujući fair play igru, a za suđenje su bili zaduženi službeni košarkaški suci Toni Karamatić i Martin Premur. Zanimljivim potezima i majstorskim vještinama na terenu košarkaši su izmamili brojne ovacije publike koju je između utakmica, u svom stilu, animirao „glavni meštar“ Mario Barać.

REZULTATI:

Četvrtfinala:

Bombay caffe – Lob city Garden 21:07
Wind city Bulls – Triestri 7:21
Sapeti – Renta Dino 17:10
Amilagano – Sapeti Dva 19:09

Polufinala:

Bombay caffe – Triestri 22:11
Sapeti – Amilagano 15:21

Za 3. mjesto

Triestri – Sapeti 10:17

FINALE

Bombay caffe – Amilagano 22:16

3x3 2