Hajduk Lipik naslovna

Nakon prekjučerašnjih polufinala u kojima su kao pobjednici izašli pakrački Hajduk i Lipik, jučer su u sklopu Memorijala hrvatskih branitelja odigrane utakmice za treće mjesto, odnosno finale. U utakmici za treće mjesto uzbuđenje je izostalo, budući da je ekipa Daruvara na teren izašla s juniorskom postavom te kutinska Moslavina nije imala nikakvih problema. Revijalna utakmica neravnopravnih protivnika tako je završila rezultatom 18:0.

Ono što je uslijedilo bila je prava nogometna poslastica, lokalni derbi Hajduka i Lipika. Utakmica je krenula prilično žestoko, a u prvom poluvremenu bilo je i nekoliko oštrih startova, mogli bismo reći i neprimjerenih s obzirom na ipak prijateljsku narav dvoboja. Srećom, iz njih nitko nije izašao ozlijeđen, iako je vrlo lako moglo biti suprotno. Sudac je u nekim situacijama vjerojatno mogao kartonima smiriti situaciju na terenu, ali to je propustio učiniti.

Hajduk Lipik 1

Poveo je Lipik preko Tomašeka, nakon jedne od prvih opasnijih akcija. Hajduk je u prvom dijelu djelovao prilično bezidejno te su Lipičani nametnuli svoju igru i bili opasniji protivnik, pa su na poluvrijeme otišli sa zasluženim vodstvom 1:0. U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao s par izmjena i očigledno novim planom igre, što se odmah pretočilo u vidno drugačiji odnos snaga na terenu. Hajdukovci su zaigrali okomitije i to im se isplatilo u 61. minuti, kad je rezultat na 1:1 poravnao već poslovično izvrsni Filip Matijašević.

Hajduk je nastavio pritiskati, dok je Lipik u tim trenucima na terenu bio u podređenom položaju. Drugi gol visio je u zraku, a donio ga je brzonogi Ivan Keć koji je nakon proboja po desnoj strani gurnuo loptu pored nemoćnog Zanettija, da bi se ona od vratnice odbila u mrežu. Djelovalo je kako je Hajduk preuzeo igračku i rezultatsku inicijativu i da bi utakmicu mogao rutinski privesti kraju. Međutim, ekipa Lipika krajem susreta se trgnula i jurnula po izjednačenje.

Do njega su lako mogli stići u 87. minuti, kad su jednom izvrsnom akcijom iznudili kazneni udarac, ali i crveni karton Hajdukovog braniča. Iako ovu prigodu za povratak u utakmicu nisu realizirali, budući da je lopta upućena s bijele točke odsjela na vratnici, već u sljedećoj akciji Hajdukova je obrana ponovo izigrana i došlo je do novog rezultatskog preokreta, Tomić je zabio za 2:2.

Hajduk Lipik 2

Po propozicijama turnira, nakon regularnog dijela pristupilo se izvođenju jedanaesteraca koji su imali dati konačnog pobjednika. Igrači Hajduka pokazali su se mirnijima i preciznijima, te je nakon promašaja Lipikovog prvotimca u petoj seriji slavlje domaćih moglo započeti.

Nakon utakmice pristupilo se podjeli pehara i priznanja najboljim ekipama i pojedincima. Istaknimo nagrade za najboljeg igrača i vratara, koje su posve zasluženo pripale Filipu Matijaševiću, odnosno Robertu Zanettiju. Titulu najboljeg strijelca s 9 postignutih golova odnio je igrač Moslavine, mladi Korejac Changhoon Lee, a najboljim mladim igračem proglašen je Matija Benković iz Hajduka. Uspješno je tako okončan ovaj turnir koji je domaćin zasluženo osvojio nakon lutrije jedanaesteraca, a Lipik će svoju prigodu za revanš dobiti već u nekom sljedećem ligaškom okršaju.

IMG3414
IMG3422
IMG3420
IMG3419
IMG3417
IMG3415
IMG3416
IMG3423