padel najava naslovna

Na terenima Teniskog centra u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Pakrac, u srijedu 17. srpnja će svečano biti otvoren novoizgrađeni teren za padel, najbrže rastući sport na svijetu te će biti potpisan ugovor za izgradnju dva nova teniska terena. Prigodna svečanost započinje u 9.30 sati kada će ugovor o izgradnji dva nova teniska terena potpisati Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca te ispred izvođača radova Mario Savi, vlasnik tvrtke Arhiz d.o.o. iz Pakraca.

Ukupna vrijednost radova izgradnje dva nova teniska terena s tenisit podlogom, sa svom pratećom opremom i infrastrukturom te LED rasvjetom je nešto više od 134 tisuće eura, a s oko 107 tisuća eura sufinancirat će ih Ministarstvo turizma i sporta dok će ostatak sredstava od 27 tisuća eura osigurati Grad Pakrac. Ovaj projekt je pripremala Lokalna razvojna agencija „PAK-RA“, a ishođenje potrebne dokumentacije financirao je Grad Pakrac.

DSC02408 Large

Tereni će biti izgrađeni zapadno od postojećih teniskih terena, odnosno u smjeru bolnice. Potom će se uzvanici uputiti prema novoizgrađenom padel igralištu koje će svečano otvoriti gradonačelnica Blažević i predstavnik Ministarstva turizma i sporta. Vrijednost radova izgradnje padel igrališta, prvog takvog na potezu između Zagreba i Osijeka, je nešto manje od 65 tisuća eura i u cijelosti je financirano sredstvima Grada Pakraca. Radove na izgradnji terena za padel izvela je tvrtka F-M sport d.o.o. iz Vinkovaca.

Izvor: Grad Pakrac