ok pakrac naslovna

Na Izbornoj skupštini Odbojkaškog kluba „Volley Lipe“ održanoj krajem lipnja članovi Skupštine su izglasali promjenu imena Kluba u „Pakrac“. Također, izabrano je i novo predsjedništvo te je nova predsjednica Davorka Ružička koja je zamijenila Marka Tukaru, funkciju dopredsjednika od Mile Vujića je preuzeo Hrvoje Pavičić - Mravac, dok će tajnik i dalje ostati Goran Jendrašić.

Tako su u Klubu ove godine odlučili kako će nakon prošlosezonskog plasmana u viši rang nastupati pod imenom Pakrac, isto kao što je sezonu prije njih odlučio napraviti i pakrački rukometni klub.

odbojkasice pakrac

Od pet kategorija kojima Klub raspolaže, seniorke su bile najuspješnije protekle sezone te ponijele titulu prvakinja 3. HOK istok i plasirale se nakon niza godina u samom vrhu u 2. HOK. Mlađe kadetkinje prvenstvo su završile na odličnom drugom mjestu, a par djevojaka koje su priključene seniorskom pogonu također su pridonijele svojim pucačkim sposobnostima već spomenutoj tituli prvakinja. Dvije ekipe male odbojke zauzele su 4. i 7. mjesto, dok se najmlađim kategorijama mini i super mini odbojke priključilo podosta novih malih odbojkašica koje su tijekom protekle sezone učile odbojkašku abecedu, ali su se i natjecale na Prvenstvu Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako su obje kategorije spojene u jednu budući da nakon dugog niza godina nije igrana Liga Valpovštine te super mini kategorija nije imala prilike puno igrati, no zato su pojačale mini odbojku te zajedničkim snagama zauzele odlično četvrto mjesto iako su propustile odigrati par kola.

mini odbojka

Na Skupštini je također naglašeno kako od jeseni počinje upis u školu odbojke za mlađe kategorije, a izdvojeno je kako su prije početka sezone odbojkašku obitelj napustila dva djelatnika koja su u Klubu bila od samih početaka, trenerica Melita Straga i trener Marko Kepčija, dok su se priključili Jeroslav Škondro i Zvjezdan Mandurić, a potom i Ivan Šahinović koji je zamijenio Škondru na trenerskoj klupi seniorki. U vođenju treninga mlađim kategorijama sudjelovalo je nekolicina seniorki, isto kao i par odbojkašica male odbojke, što je zasigurno zdrav temelj za budućnost pakračkog odbojkaškog kluba.

Foto: OK Pakrac