titan beli manastir naslovna

Lipanj se pokazao kao plodan mjesec za članove Biciklističkog kluba Titan koji su sudjelovali na utrci u Belom Manastiru. Biljana Milić, predsjednica kluba, osvojila je brončanu medalju u utrci na 50 kilometara Baranja rural traila, dok se u istoj kilometraži Tihomir Šatrović u kategoriji od 40 do 49 godina okitio srebrnom.

„U Belom Manastiru sudjelovalo je oko 100 biciklista, a meni su konkurencija bile znatno mlađe djevojke, stoga me posebno veseli ova bronca. Lani sam bila prva, no i jedina koja se upustila u utrku na 50 kilometara pa mi je drago da sam se ove godine natjecala i s ostalim djevojkama. Sljedeći rural trail će biti u Vukovaru 31. kolovoza te s nestrpljenjem iščekujem i tu utrku“, rekla je Biba.

biba broncana Large

Po prvi put „ispipana“ enduro utrka 

Josip Tessari se istovremeno po prvi puta okušao u enduro utrci na zagrebačkom Sljemenu, a samim time je proširio raspon natjecateljskih disciplina u kojima se članovi Titana natječu. Od ukupno 62 natjecatelja utrku je završio na 33. mjestu što mu je sveukupno u njegovoj klasi M1 (19-29 godina) donijelo 9. mjesto. „Nisam baš dobro poznao staze pa je zato rezultat malo slabiji, ali ovo je tek uhodavanje pa sljedeće sezone očekujem bolje plasmane“, prokomentirao je utrku Tessari.

josip tessari Large

Enduro ima podosta sličnosti downhillu s malo lakšim spustom, no razlikuje se po tome što se u enduru natjecatelji penju nazad uzbrdo, što u downhillu nije slučaj. U enduru se vrijeme mjeri pri spustu nizbrdo gdje natjecatelji pokušavaju napraviti što bolji rezultat, dok je za uspon do početne točke svakom dozvoljen limit od 30 minuta.

joza tessari

Foto: BK Titan