utrka nasice naslovna

Krajem svibnja voženo je 14. izdanje utrke XCO Lapovac na kojemu je sudjelovalo čak 11 članova Biciklističkog kluba Titan, a pobjedu u e-bike kategoriji odnio je Marko Rebrina, dok je klub još upisao po tri treća i četvrta mjesta.

Utrka je uključena u kalendar Slavonsko brdsko biciklističke lige, a na našičkom jezeru Lapovac organizirao ju je Biciklistički klub Našice. Staza je dužine 4000 metara sa 120 metara elevacije po krugu te je ove godine doživjela poneke preinake u vidu novih singlica, bentova i skokova što ju je učinilo još zanimljivijom.

tekst 2

Četvrta mjesta osvojili su Fran Marić u kategoriji U13 u konkurenciji šest vozača, kadet Dominik Bažant u konkurenciji osam vozača te Josip Tessari u kategoriji sport - hobby u kojoj se natjecalo deset biciklista. Postolje, odnosno treća mjesta osigurali su Tin Lapaš u U13 kategoriji ispred već spomenutog Marića, junior Lovro Nuić te u ženskoj konkurenciji Biljana Milić. Utrkivali su se još Deni Lapaš (kadet), Nikica Horak (U13), Mladen Sinkić (veteran A) i Tihomir Šatrović (veteran B).

tekst 1

„Moram naglasiti da je ovo bila prva utrka našim novim mladim snagama i jako sam ponosna kako su ju odvezli, baš su bili odlični, naročito po ovim preteškim blatnjavim uvjetima, no na vrijeme se ne može utjecati“, prenijela je doživljaje s utrke Biljana Milić, predsjednica Biciklističkog kluba Titan.

Foto: Biciklistički klub Našice