kup bljesak pobjednici 2023

Ovogodišnji 16. po redu tradicionalni kuglački kup „Bljesak“ u organizaciji KK „Slavonski Banovac“ bit će održan u pakračkoj kuglani od 2. travnja do 1. svibnja kada će biti odigrano finale.

Pokrovitelji turnira su Grad Pakrac i Sportska zajednica Grada Pakraca te će se natjecatelji boriti za glavne nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji. U disciplini od 120 hitaca te mogućnost više pokušaja, pobjedniku muške konkurencije pripast će 800, drugoplasiranom 450, a trećeplasiranom 250 eura, dok će eventualni vlasnik rekorda kuglane utržiti 100 eura. Kod žena će tri najbolje plasirane osvojiti 40, 25 i 15 posto od ukupnog iznosa kotizacije.

bljesak plakat Custom

Prošle godine ovaj turnir je okupio rekordan broj natjecatelja, iz 30 hrvatskih gradova sudjelovalo je 32 žene i 138 kuglača. Pobjednik muške konkurencije bio je Alen Kujundžić, član KK Zaprešić i jedan od najboljih svjetskih kuglača, u finalnoj završnici između 16 natjecatelja, osvojio je turnir sa 630 srušenih čunjeva, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela s 574 srušenih čunjeva Valentina Gal, članica KK Mlaka Rijeka. Od domaćih kuglača najbolji rezultat je ostvario Zvonko Gnezda zauzevši osmo mjesto s 556 čunjeva.