zenski kuglacki klub naslovna

U srijedu 20. ožujka Pakrac je postao bogatiji za još jedan sportski klub, riječ je o ženskom kuglačkom klubu „Pakrac“. Na Osnivačkoj skupštini održanoj u pakračkoj sportskoj dvorani pokrenut je postupak o upisu u Registar udruga RH pri nadležnom tijelu državne uprave te su sve odluke dnevnog reda donešene jednoglasno.

Predsjednica je Barbara Ramić koja će zasad ujedno biti i klupska trenerica, tajnica Andrea Krivačić, a Izvršni odbor još čine Sanja Turković, Ivana Marin i Marija Vujić. U Nadzornom su Jelena Blažević, Ivana Šušnjić i Dorotea Major, dok će funkciju likvidatora kluba obnašati Jasmin Ramić.

DSC09304 Custom

Predsjednica je u obraćanju okupljenima izrazila zahvalnost na podršci koji su dobili iz pakračke gradske uprave te rekla kako je ponosna što će pakračko kuglanje odsad predstavljati i njihov ženski klub. Poručila je i mladima kako ne moraju ići u druge gradove, nego sve imaju ovdje u Pakracu gdje su im stvoreni preduvjeti za daljnji razvitak.

DSC09300 Custom

Jasmin Ramić, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca rekao je kako ga posebno veseli osnivanje novog kuglačkog kluba, budući da je i sam kuglač te da se ovim ženskim klubom brojka sportskih udruga, članica Sportske zajednice popela na 23. Također, izrazio je punu podršku klubu i sreću u budućem radu.

DSC09306 Custom

Gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević izrazila se izrazito pozitivno o osnivanju ženskog kluba navevši da je novi klub bitan za budućnost, za naše mlade snage Lorenu Zubalj, Franku De Zan, Slavicu Blažević itd., kojima treba škola kuglanja kao dobra baza i odskočna daska u njihovom sportskom razvoju. „Veseli me svaka nova sportska priča, hvala rukovodstvu na čelu s Barbarom na inicijativi, a smisao ovoga i je što mlade kuglačice neće morati odustati od kuglanja kad dostignu seniorski staž budući da će sad imati u kojem klubu i nastupati“, naglasila je gradonačelnica.

DSC09312 Custom

Uz nogomet, kuglanje je u Pakracu najzastupljeniji sport, a sada su ga dodatno pojačale i kuglačice koje će se natjecati u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever u konkurenciji 12 ekipa.

Slavica Blažević na širem popisu U14 reprezentacije

Na sjednici Izvršnog odbora HKS-a održanoj 20. ožujka usvojen je širi popis reprezentativaca za Svjetsko pojedinačno prvenstvo, među kojem i za kategoriju kadetkinja U14 (01.07.2009. - 30. 06. 2011.), a na tom popisu našla se mlada članica Kuglačkog kluba Pakrac-Papuk, Slavica Blažević.

416909276 779165137564011 8130186310500276229 n Medium

S obzirom da Slavica trenira oko godinu i pol dana, sjajno je vidjeti njeno ime na takvom popisu, posebice nakon relativno kratkog perioda trenažnog procesa. Očito je da fantastičan posao radi Robert De Zan, voditelj škole kuglanja, a budući da u svom ženskom omladinskom pogonu na repertoaru uz Slavicu ima još i njenu sestru Antoniju - Tonku, Franku De Zan, Mariju Juranović te sestre Lorenu i Leonu Zubalj, sve redom vrlo talentirane curice, ne treba sumnjati da će u budućnosti braniti boje novoosnovanog ženskog kuglačkog kluba „Pakrac“ i svjetlati obraz našeg grada diljem Hrvatske i šire.

tonka
marija
leona
franka-i-slavica-Custom
franka-i-lorena-Custom