xy

Proteklog vikenda u gradskoj sportskoj dvorani započela je Amaterska 3x3 zimska liga koju je organizirao 17-godišnji Lovro Nagy u suorganizaciji sa Sportskom zajednicom. Košarkaško natjecanje je poprilični novitet u Pakracu, ali nije i trenutno statistički najbolja ekipa u sastavu Ivana Pihira, Zorana Milića, Valentina Jiraseka i Marija Plažanina, u domaćim krugovima poznati pod imenom Sapeti, koji imaju sve pobjede u odigrana tri susreta uz najbolju koš razliku.

Sapeti

Sve ekipe smještene su u jedinstvenu skupinu u kojoj dvokružno igraju svatko sa svakim te će pobjednik biti poznat nakon 22 kola, a svaka ekipa odigrat će vikendom po tri meča. Sve utakmice završnice (četvrtfinale, polufinale, utakmica za treće mjesto i finale) bit će odigrane isti dan krajem siječnja, a organizator će peharima, medaljama te sponzorskim poklonima nagraditi tri najbolje plasirane ekipe.

Kakvi su prvi dojmovi, pitali smo mladog Lovru. „Fantastični, stvarno je sve super prošlo i u organizaciji i dok sam igrao. Nastupam za ekipu Windy city Bullsi, dok su ostali organizatori raspoređeni po ostalim ekipama, sviđa mi se također kako su se mnogi uključili u organizaciju ne bi li pripomogli oko "odnesi-donesi", semafora i slično. Broj timova je nadmašio sva očekivanja, stvarno sam zadovoljan i mislim da ćemo iz godine u godinu rasti. Kvaliteta košarke je također zadovoljavajuća, igra se kompetitivno od prve sekunde, a drago mi je da ima i mlađih i starijih ekipa. Imamo 11 lokalnih ekipa (Pakrac, Lipik) i jednu iz Daruvara kojoj se zahvaljujem u ime organizatora na sudjelovanju“, izjavio je.

3x3 ekipe Medium

Fotografije: Zimska 3x3 liga Pakrac

 

Došao fotografirati, naposljetku i zaigrao 

Da s obitelji Nagy ne može biti dosadno te nikad u potpunosti ne znate što vas očekuje, dokazuje i Lovrin osebujni otac Dean koji me u svom stilu, nakon što je spazio kako sam došao fotografirati otvorenje Lige, što zamolio, što obavijestio o sudjelovanju u njegovoj ekipi Žongleri u tajicama, a vrlo brzo i vješto pribavio je i potrebnu sportsku opremu. Od rijetko koga bi Deky dobio odbijenicu u toj situaciji pa tako nije ni od autora ovog teksta, a i kako bolje steći dojam o Ligi nego i sam sudjelovati u istoj?

Lišena zabave nije ostala ni okupljena publika koja je posvjedočila brojnim atraktivnim potezima haklera, nije nedostajalo niti napetih utakmica koje su završile primjerice rezultatom 14:12, a uvidom u Pravilnik natjecanja, dozvoljeno je i zakucavanje! Stoga vjerujemo kako će posjetitelja biti iz vikenda u vikend sve više i više, a nadolazećeg će u nedjelju 17. prosinca gradskom sportskom dvoranom ligaško nadmetanje pod obručem početi od 16 sati, dok rezultate i stanje na tablici možete pratiti na Zimska 3x3 liga Pakrac.

3x3-igra
DSC07477-Medium
DSC07478-Medium
DSC07469-Medium
DSC07474-Medium
DSC07468-Medium
domi-i-deky
DSC07467-Medium
DSC07461-Medium
DSC07460-Medium