češki dom naslovna

U Češkom domu u Prekopakri u organizaciji prekopakranske Češke besede održana je Večírek Mladých, odnosno Večer mladih, u subotu, 9. prosinca.

Program su otvorili školarci, članovi dječjeg folklora, obrativši se prethodno okupljenima sljedećim riječima: „Draga djeco, dragi roditelji, bake i djedovi! Želimo vam dobrodošlicu na još jednu priredbu povodom blagdana sv. Nikole pod nazivom Večer mladih. Sveti Nikola zaštitnik je djece, pomoraca, siromaha, pekara, ribara, putnika, otoka i mnogih gradova širom svijeta, a 6. prosinca njemu u spomen roditelji daruju djecu.“

češki dom djeca

Osim dječjeg folklora, na manifestaciji su nastupili i mladi komorni sastav Hvezdičky. Okupljeni su tako bili počašćeni recitacijama i vokalno-instrumentalnim izvedbama napjeva na češkom i hrvatskom jeziku, a nije moglo proći niti bez nezaobilazne blagdanske pjesmice Zvončići. Program je svojim nastupom zaokružila kazališna skupina Fanfrnoch, nakon čega je Češki dom pohodio i sv. Nikola, odnosno kako bi se to reklo na češkom, svatého Mikuláše.

češki dom svi

Ostatak druženja okupljeni su mogli provesti u neobaveznom druženju uz prigodnu zakusku.

češki dom publika