Sendi i Stipo

Porastom broja lokalnih trkača, porasli su i ciljevi. Povodom Dana Grada 17. ožujka bit će održan Omanovac trail - trkački događaj na obroncima Psunja sa startom kod planinarskog doma Omanovac, a organizatori su Pakračani Sendi Štrbac i Stijepan Matijašević - Stipo. Uvelike će im pomoći i članovi Biciklističkog kluba Titan, Jure Rosić te Marko Ljevar, a na raspolaganju su i članovi Mazatora, trkačkog kluba čije boje brane Sendi i Stipo.

marko i jure

U prošlogodišnjoj verziji utrke na Omanovcu se trčalo kružnom XC Kuna stazom (7,4 kilometra) po jedan ili dva kruga, a za nadolazeći trail najavljuju dvije staze: Omanovac Trail - 23 kilometra s tisuću metara elevacije te Utrka građana (kružna staza XC Kuna) - 7,4 kilometra sa 164 metara uspona, nezahtjevna te napravljena za izletnike, šetače, trkače, planinare i bicikliste svih dobnih skupina.

„Osim duže staze koja je sada pravi trail, sudionike očekuje bogat startni paket, novčane nagrade za najbolje, ugodna atmosfera i druženje. Plan nam je utrku dignuti na što veću razinu, priželjkujemo što veći broj prijava, a krajnji cilj je ući u Slavonsko-baranjsku trail ligu (uvjet je održati ju dvije godine zaredom) i Omanovac trail učiniti tradicionalnom utrkom. Na taj način bih se i zahvalila Gradu Pakracu koji mi je pomogao otići na lanjsko Europsko prvenstvo u trčanju na 24 sata u talijanskoj Veroni“, izjavila je Sendi.

Utrka će biti održana uz prisustvo GSS-a, a neće ju spriječiti ni kiša. Prijave se vrše putem stranice stoperica.hr koja sadrži i sve detaljnije informacije o utrci. „Dječje utrke neće biti, ali ju planiramo provesti kroz program Pakračkog ljeta oko planinarskog doma gdje će djeca trčati 500 metara kroz šumarak prateći oznake, slobodno to možemo nazvati mini trail. Sve se zakotrljalo nakon Titanovog ultimatuma poslije kojeg se međusobna suradnja između nas trkača i biciklista nastavlja ovim trailom. Preferiram trčanje u šumi pa je kolega Sergej Paik koji također često trči trailove došao do prvotne ideje kojim putem bi išla staza, a nakon čega je preostalo poravnati ju. Najveću podršku dobili smo od Grada Pakraca gdje smo sve detalje dogovorili s Marijanom Šircem, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo i sad svi s nestrpljenjem očekujemo dan utrke“, rekao je Matijašević.

Dosad se prijavilo 18 trkača, a budući da do ožujka ima još podosta vremena, ne sumnjamo kako će još mnogi nagraditi trud ponajviše navedenih četvero entuzijastičnih organizatora te utrku obogatiti svojim sudjelovanjem.

omanovac trail plakat