lovro nagy Medium

Pakračka sportska ponuda ubrzo će biti obogaćena i košarkaškom zimskom ligom zahvaljujući mladom zaljubljeniku „haklanja“ pod obručima koji je nakon prvog ljetnog 3x3 turnira u Pakracu bio među prvima koji su razvili ideju o zimskoj ligi. 17-godišnji Lovro Nagy, sin dragih nam domaćina Zelenog vrha Deana i Dalije Nagy, koji su poznati puno šire Planinarskog doma Omanovac, ubrzo će rukovoditi prvim službenim utakmicama Zimske 3x3 lige Pakrac u suorganizaciji sa Sportskom zajednicom Grada Pakraca.

„Liga kreće 9. prosinca, do danas (5. prosinca) smo zaprimili 12 ekipa što je odlična brojka s obzirom kako se radi o praktički novitetu u našem gradu, a prijave zatvaramo u 15 sati tako da ima prostora i za još pokoju ekipu. Raspored prvih utakmica bit će poznat kroz dan, dva, a osim ekipa s pakračko-lipičkog područja, prijavila se jedna i iz Daruvara“, rekao je Nagy.

Utakmice će biti igrane vikendom u Gradskoj sportskoj dvorani Pakrac pa će tako domaća publika osim rukometnih, odbojkaških te nogometnih imati prilike uživati i u košarkaškim bravurama. Liga bi se trebala odigravati do veljače, a dodaje kako se također posebno zahvaljuje i „čovjeku iz sjene“.

Podrška je tu, budući da je već u prvom pokušaju prikupljen dovoljan broj ekipa, a uz svu sreću svim uključenima u pokretanje košarkaške lige ostaje za poželjeti da postane tradicionalna.

3x3 zimska kosarkaska liga