ŠK Pakrac Lipik Medium

Foto: ŠK Pakrac-Lipik

Lokalni šahovski klub Pakrac-Lipik se nakon promocije iz 3. u 2. HŠL ove sezone našao među znatno jačim suparnicima. Pojačanja koja su doveli pobjedama opravdavaju ukazano povjerenje, no ekipno je i to nedovoljno za nešto više od posljednjeg mjesta u konkurenciji 12 ekipa.

Od osam odigranih kola, najuspješniji su bili u trećem kada su s Belišćem odigrali neriješenih 3:3, a pobjede u tom ogledu odnijeli su Nenad Kuzmanović i Jasminko Vranješ, dok su Stevo Rađenović i Marinko Samardžić remijem svatko u svom dvoboju pridonijeli prvoj neporaženoj utakmici u ligi.

Najviše pobjeda upisao je Nenad Kuzmanović koji je s tri pobjede u šest nastupa ujedno skupio klubu i najviše bodova (3), slijedi ga Petar Benković koji je u samo tri nastupa dvjema pobjedama i jednim remijem osvojio odličnih 2 i pol boda. Po dva boda osvojili su Jasminko Vranješ i Marinko Samardžić u maksimalno osam odigranih susreta, dok isti učinak ima Stevo Rađenović s jednim nastupom manje, a da je tvrd orah, da se iščitati iz četiri odigrana remija.

Boje kluba također brane Zlatko Ivanić, Tomislav Frajfogel i Andrija Runje, a posljednja tri kola odigrat će do kraja listopada. Prvo im 28. listopada slijede okršaji sa Slatinom i Šokadijom iz Mikanovaca, a 29. listopada u posljednjem kolu odigrat će utakmicu protiv drugoplasirane ekipe Codeasy 1 iz Vukovara.