derbi hajduk lipik 1 1 naslovna

Po jedan gol na svakoj strani, dominacija Hajduka nakon koje je puni plijen u konačnici mogao ugrabiti Lipik 1925 te natjecanje u bodrenju svojih timova - glavne su značajke jučerašnjeg dvoboja između naša dva najveća nogometna kluba, odigranog pred punom tribinom pakračkog gradskog stadiona.

Zelene Dubravka Ljevakovića dodatno je pojačao povratnik u ekipu te bivši kapetan Filip Dietzman koji se vratio sa sezone na moru, a uvidjevši na klupi Krešu Posedija, saznali smo da su se Lipičani žalili na odluku i kaznu donešenu istom proteklog kola te kako smije obnašati dužnost trenera Lipika 1925 do ponedjeljka kada će dobiti odgovor na žalbu.

Pakračani su se od prvog sučevog zvižduka postavili domaćinski te zagospodarili terenom, a glavne konce igre vukli su raspoloženi tandem Grubišić - Cassama. Potonji je priredio i prvo veće uzbuđenje prošavši obranu Lipičana do šesnaesterca gdje situaciju za najstrožu kaznu, na opće iznenađenje i negodovanje svih pobornika Hajduka, sudac procjenjuje kao simuliranje te glavnom akteru akcije dodjeljuje žuti karton. No par minuta nakon, točnije u 31., preko duela u kojem je srušen Stjepan Kiš Hajduk ipak dolazi do jedanaesterca, a sigurno ga je za vodstvo Hajduka 1:0 realizirao najbolji igrač i strijelac lige, Filip Matijašević, upisavši 15. pogodak u 5 utakmica. Uslijedio je i dalekometni pokušaj Matije Benkovića kojeg vratar Lipičana odbija do Matijaševića, no nije bilo dovoljno vremena za boljom reakcijom pa je lopta završila preko gola. Istovremeno, van terena se odvijala navijačka utakmica između pakračkih Smrtnika i lipičkih White Horsa koja je dodatno začinila napetost derbija, a uz nezaobilazne bakljade i pokoju dimnu zavjesu, u posljednjoj izgledoj prilici prvog poluvremena našao se Stjepan Dietzman, no uputio je loptu iznad grede.

DSC00583 Medium

Drugo poluvrijeme ponovno je Hajduk imao više napadačkih tendencija, no bez onih konkretnih u kojima bi odlični vratar Lipičana Roberto Zanetti vadio loptu iz mreže. Posljednih pola sata igre oba trenera su posegnula za izmjenama što je bitno izmijenilo i krvnu sliku utakmice. U 64. minuti Lipik 1925 bilježi sjajnu priliku, no udarac Zdravka Gospočića koji su svi vidjeli u golu fantastično iz suprotnog kuta "čupa" vratar Mihael Balog. Nakon Hajdukovog, ponovno je na scenu stupio vratar Lipika 1925 koji je obranio 1 na 1 situaciju Stjepanu Matešu. Zatim je Matijašević pokušao završiti solo akciju, no lopta odlazi tik pored vratnice. Sljedeće uzbuđenje priredio je Marko Milošević precizno izvevši slobodan udarac u 84. minuti, no na gol liniji ispriječio se kapetan Adriano Baškiera i kad se već pomislilo da Bijelima nije ostalo dovoljno vremena za promjenu rezultata, Josip Gospočić, jučerašnji joker s klupe, ukrotio je dugi dijagonalni pas te pospremio loptu u mrežu u 87. minuti pored nemoćnog Baloga. Isti igrač zatresao je gredu početkom sudačke nadoknade i na trenutak svima prouzrokovao duboki uzdah. Zadnji pokušaj na utakmici pripao je sveprisutnom Matijaševiću nakon ubačaja iz kuta, ali udarac je otišao preko gola te je sudac posljednjim zviždukom označio podjelu bodova rezultatom 1:1.

DSC00674 Medium

Parkirališta u kompleksu Gradskog stadiona bila su popunjena i više nego do zadnjeg mjesta, što daje naslutiti da je ovo bio jedan od najposjećenijih derbija unazad par godina, a domaćini i igrači obje ekipe pobrinuli su se da posjetioci zadovoljni viđenim krenu svojim kućama.

Hajduk: Mihael Balog, Stjepan Dietzman, Adriano Baškiera, Ivan Benković, Ivan Keć, Stjepan Kiš, Mohamadou Cassama, Matija Benković, Nikša Grubišić, Katie Julien Brandon, Filip Matijašević. Rezerve: Neo Želimorski, Stjepan Mateš, Fran Bešlić, Ivan Turković, Andrej Hrabušicki, Marin Čakarić, Patrik Broš. Trener: Dubravko Ljevaković.

Lipik 1925: Roberto Zanetti, Elvis Berbić, Matej Gomerčić, Athirson Iuri Bezerra Silva, Teo Duvnjak, Marko Milošević, Marin Tomić, Martin Buzuk, Mihael Ajman, Tin Podunavac, Zdravko Gospočić. Rezerve: Grigor Marinić, Fran Bahnik, Matija Mijačević, Nino Cvijanović, Vanja Grubić, Josip Gospočić, Gabrijel Sudetić. Trener: Krešo Posedi.

FOTOGALERIJA