inicijatori spajanja mlade ekipe hajduka i lipika Medium

NK "Hajduk" Pakrac i NK "Lipik 1925" jučer su službeno problem nedostatka igračkog kadra u kategoriji kadeta/juniora prvi puta u povijesti riješili slaganjem zajedničke ekipe.

Tako će se dječaci do dobi od 16 godina (2007./2008. + 3 igrača 2006. godišta) natjecati pod imenom "Škola nogometa Li-Pa" u istoj ligi kao i stariji im kolege - MŽNL Sl. Brod - Požega, sve u svrhu očuvanja podmlatka koji će nadolazećih godina pojačati obje seniorske ekipe koje prezentiraju naše gradove stotinjak godina. U oba grada domaće utakmice će igrati subotom u 10 sati, ravnajući se po gostujućim utakmicama seniora, drugim riječima, kada Hajduk subotom bude igrao u gostima, Li-Pa domaću utakmicu igra u Pakracu, isti slučaj je i s Lipikom.

Prvu službenu utakmicu Li-Pe moći ćete pogledati u subotu 9. rujna u Pakracu, a suprotstavit će se brodskom Amateru. Ekipu će voditi treneri Darko Kelemen i Ivor Podunavac, dok će uži stručni stožer upotpunjavati Slavko Vuić i Filip Kozić.

hajduk lipik

Ovaj hvale vrijedan sporazum od kojeg će oba kluba, a i županijski lokalni ligaši, imati koristi u vidu više kvalitetnih seniorskih igrača, osim sporta, možda započne val pozitivnih primjera suradnje i u ostalim granama industrije.

Podsjetimo da je između ostalih najveći inicijator takve ideje, tadašnji voditelj Hajdukove nogometne škole, Siniša Grubišić - Sila, 2016. pokušao učiniti istu stvar, no za sve omladinske kategorije u svrhu poboljšanja kvalitete rada s mladim Pakračanima i Lipičanima, isto kao i smanjenju troškova seniorskih ekipa koje su zbog manjka kvalitetnog domaćeg kadra bile primorane iz sezone u sezonu pojačavati se financijsko izdatnijim pojačanjima iz klubova van granica gradova, a nerijetko i Požeško-slavonske županije. Tadašnja uprava NK Lipik prijedlog je odbila pozivajući se na anketu koju su proveli s roditeljima nogometaša lipičkog kluba, u kojoj su se izjasnili negativno o spajanju školi nogometa s Hajdukovom, što možete pročitati na sljedećem linku: ODBIJENICA

No srećom, ovaj put povijest se nije ponovila i svakako treba čestitati protagonistima na uspješno sprovedenoj ideji u djelo, a to su Vladimir Gazić, Darko Kelemen i Slavko Vujić s hajdučke te Dejan Iličić, Ivor Podunavac i Filip Kozić s lipičke strane, koji predstavljaju rukovodstvo i dio trenerskog kadra klubova.

Najzahvalniji takvom odlukom, što je u cijeloj priči i najvažnije, bit će pakrački i lipički nogometni tinejdžeri koji se dobro poznaju kroz svoju dosadašnju nogometnu karijeru te koji će se zajedničkim snagama ove sezone suprotstaviti kvalitetnim sudionicima Međužupanijske lige SB-PŽ, umjesto da njihov nogometni put na našim terenima završi ili bude obilježen skromnom seniorskom minutažom.

Dio fotografija preuzet s NK "Lipik 1925"