1693562282688

Zagrebački park Bundek je krajem kolovoza okupio više od tisuću trkača koji su se natjecali u pet disciplina u sklopu Grawe noćnog maratona, a Pakračanka Sendi Štrbac osvojila je treće mjesto u tričetvrtmaratonu - utrci na 31 i pol kilometar.

U konkurenciji 26 natjecateljica, Sendi je osigurala svoje mjesto na postolju došavši do cilja za nešto više od 2 sata i 40 minuta, 23 sekunde iza drugoplasirane. “Znali smo da će biti jako vruće, no odlučili smo istrčati tu utrku, a pravo da ti kažem, i pripremali smo se za takve uvjete. Startali smo u 19 sati pa je ubrzo zašlo i sunce nakon čega je bilo lakše trčati”, izvijestila je.

U istoj disciplini, brat Deni vodio je utrku s još 45 trkača te zauzeo 12. mjesto. Da žilama teče ista krv, dokazuje i sljedeća zanimljiva situacija. Iako su imali svatko svoj trening i tempo, kroz cilj je prošao sekundu nakon Sendi gdje su se nekako susreli pred kraj utrke, kaže nam Deni.

1693562282715

Fotografija: Davor Denkovski

Zagrebačku priču s pakračkim akterima na najbolji način zaključila je Sanela, Denijeva supruga. Naime, ona je u konkurenciji 225 natjecateljica zauzela 44. mjesto istrčavši četvrtmaraton (10,5 kilometara) za nešto više od sat vremena, a ujedno je srušila i svoj osobni rekord. “Nije mi ovo prvi put da sam trčala iznad 10 kilometara jer sam to apsolvirala na treninzima, ali je prvi put na službenom natjecanju i u ovakvom brzom tempu. Prvotni plan je bio prvih 5 kilometara proći u lakšem tempu zbog velikih vrućina, no želja za rekordom je prevagnula pa sam stisnula gas i na kraju se isplatilo. Imam veliku podršku od supruga i šogorice uz koje sam se i ja uključila u tu trkačku priču. Lijepo smo se zabavili na ovom noćnom maratonu, a nakon takvog dana jedva čekam sljedeću utrku”, rekla je vidno zadovoljna Sanela.

Sljedeća aktivnost ove trkačke obitelji bit će 17. rujna u Varaždinu gdje će biti održan polumaraton kojeg će trčati Sendi i Deni, a Sanela će se natjecati na 5 kilometara. 

1693562282702

1693562282729

Fotografije: privatni album