hajduk skupstina uprava

NK "Hajduk" Pakrac posljednjih mjeseci našao se u problemu s nedostatkom igračkog kadra i manjkom financijskih sredstava. Tako je predsjednik nogometnog kluba “Hajduk” Pakrac, Vladimir Gazić, sinoć podnio ostavku skupa s Izvršnim i Nadzornim odborom na Skupštini održanoj u prostorijama Gradskog stadiona Pakrac. Odluku su jednoglasno prihvatili članovi Skupštine Hajduka, a na izbornoj skupštini 30. lipnja, izabrat će i tajnika kluba jer je bivši tajnik Željko Babojelić podnio ostavku u siječnju.

Podnoseći izvješće o radu u 2022. i pola 2023. godine, predsjednik kluba je spomenuo promjenu trenera koja je urodila pobjedama, točnije pet u nizu, a nakon kojih su sezonu završili na četvrtom mjestu 4. međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega, a izdvojio je i organizaciju te osvajanje dvodnevnog turnira povodom Velike gospe gdje su seniori u finalu s vrlo mladom ekipom pobijedili 3:0 NK Lipik 1925. Uz sudjelovanje u radu Sportske zajednice Grada Pakraca i Županijskog nogometnog saveza, prikupljanja sredstava za rad kluba, priveli su kraju i radove na terenu s umjetnom travom, izgradili spremište za kosilice i alate, a u svibnju 2022. godine završili su projekt koji im je omogućio ulaganje u klub poput promjene krova iznad klupske kantine, uređivanja svlačionice, opremanje teretane te nabavke sportske opreme i rekvizita.

“Četiri mlade kategorije, U-8, U-10, U-12, U-14, u kojima je angažirano oko 110 igrača te dvadesetak u predškolskoj dobi koji se ne natječu, nalaze se pri vrhu liga te su ponos kluba. Također sudjeluju i na minimalno pet turnira u regiji tijekom zimske stanke, a što bi bilo teže izvedivo bez svih trenera škole nogometa pod voditeljstvom Darka Kelemena, isto kao i angažmana roditelja u vidu prijevoza, radnih akcija i financijske pomoći”, istaknuo je Gazić.

Po financijskom izvješću za 2022. godinu Hajduk je prihodovao 194.079,017 eura, a rashodovao 215.456,839 eura. “Razlika od 21.377,822 eura ponajviše se odnosi na projekt koji smo imali u provedbi gdje je minus iskazan s prošlom godinom, a početkom sljedeće se ta razlika ponovno vratila u pozitivan iznos, pokrila su se sva dugovanja te smo u sljedeću polusezonu ušli bez ikakvih repova”, pojasnio je predsjednik.

Nakon jednoglasno usvojenih svih točki dnevnog reda, na red je došla točka rasprave u kojoj ćemo izdvojiti podršku jedinog građanina Pakraca, koji nije član Hajduka, a prisustvovao je jučerašnjoj sjednici, Duška Kličeka. Sugerirao je upravi da još jednom razmisle o svojoj odluci jer su klub godinama održavali u rangu u kojem trenutno je, okupljali stotinjak djece i održavali svoj sportski kompleks urednim, što i je najvažnije. Uslijedio je odgovor predsjednika kako ni oni ne smatraju ostavku kompletnog upravnog sastava rješenjem, no također žele korektno ostaviti prostora nekim novim ljudima, a svakako je trenutnoj postavi u planu kandidirati se u rad uprave kluba i na izbornoj skupštini krajem lipnja kako bi se pronašla kombinacija starih i novih članova koji će konstantno biti aktivni, a ne kao u zadnjih par mjeseci, samo na papiru. Tijekom rasprave prihvaćen je i prijedlog Darka Kelemena - prihvaćanje ostavke predsjednika kluba, članova Izvršnog i Nadzornog odbora koji bi nastavili obavljati svoje dužnosti do izbora novog vodstva te predsjednikov saziv Izborne skupštine do kraja lipnja. Dugogodišnji djelatnik koji pozna svaki kutak kluba, Slavko Vuić, javio se za riječ kako bi u svom stilu jasno i jednostavno ukazao na najbitnije probleme koji su ih snašli - previsoka cijena održavanja stadiona, premal iznos financijskih sredstava kroz sufinanciranje, limitiran igrački kadar dodatno umanjen ozljedama te puno posla koji uprava odrađuje s premalo ljudi. Cijelom skupštinom prožimala se zajednička misao kako Hajduku ponajviše problema stvaraju troškovi održavanja stadiona te su pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo, Marijana Širca, zatražili pomoć od Grada Pakraca, na što im je odgovorio kako su u Gradu svjesni povećanja troškova održavanja i vođenja klubova, stoga se novčani limit sufinanciranja i podizao iz godine u godinu. “Grad je otvoren i spreman pomoći, naravno ne u mjeri da samostalno riješi sve probleme Hajduka. U Gradu Pakracu smo ponosni što imamo raznovrsnu lepezu sportova, dvadesetak sportskih udruga uključene su u sufinanciranje svojih aktivnosti, što u nekim obližnjim gradovima i općinama nije slučaj, broj klubova također raste iz godine u godine, no isto tako smo i limitirani proračunom i iznosom koji možemo izdvojiti za sport te je teško svima udovoljiti. Gradski stadion ugovorom je predan Hajduku na upravljanje te će biti predmet razgovora na sljedećem sastanku s vašim članovima uprave gdje ćemo raspraviti o vašim konkretnim prijedlozima i budućnosti kluba", rekao je Širac.

Zaključno, najveća i najstarija sportska udruga u Pakracu, NK “Hajduk” Pakrac, našla se u problemima pa su ovom Skupštinom htjeli izvijestiti javnost o trenutnoj situaciji u klubu te potražiti pomoć pri rješavanju istih.

hajduk skupstina marijan

hajduk skupstina clanovi