derbi croatia dobrovac

4. MŽNL SB-PŽ

NK Hajduk Pakrac je u nedjelju na gostujućem terenu u 24. kolu upisao poraz od 3:2 protiv Mladosti iz Sibinja, ekipe od koje su prije ove utakmice imali pet bodova više. Domaćini su u prvih pola sata igre stekli prednost od 2:0, a sljedeća promjena rezultata dogodila se tek desetak minuta prije kraja utakmice kada igrači Hajduka unutar pet minuta preko Matije Benkovića i Filipa Matijaševića vraćaju utakmicu u egal, no nažalost po Hajdukovce, domaćin se dvije minute nakon doživljenog šoka uspio sabrati te zabiti pogodak za sva tri boda.

Za sastav Hajduka nastupili su: Mihael Balog, Ivan Keć, Ognjen Kafka (trener-igrač), Marino Gligić, Stjepan Kiš, Ivan Benković, Matija Benković, Nikša Grubišić, Stjepan Dietzman, Mateo Širac, Filip Matijašević. Rezerve: Neo Želimorski, Patrik Broš, Stjepan Mateš, Filip Dietzman (pod ozljedom).

S 28 bodova nalaze se na devetom mjesto na tablici, a u posljednja dva kola snage će na domaćem terenu odmjeriti s Požegom koja također ima 28 bodova te u gostima s liderom lige Zadrugarom.

NK Lipik 1925 ovo kolo je bio slobodan, s 32 boda drže sedmo mjesto, a za vikend će u goste Vidovcima koji su pretposljednji na tablici, dok će zadnje kolo ugostiti drugoplasirani NK Psunj Sokol.

1. ŽNL Lokalni derbi

NK Croatia Donja Obrijež i HNK Dobrovac u nedjelju su u 23. kolu odigrali sadržajan derbi te podijelili bodove s dva pogotka sa svake strane. Josipović se prvi upisao u strijelce iskoristivši odlično dodavanje Petra Špelića. Odgovor Dobrovčana stigao je preko Šimunovića koji je matirao domaćeg vratara iz blizine nakon akrobatske asistencije Popovića petom. Nizom prilika s obje strane, gostujuće navijače razveselio je Lujić neobranjivim udarcem s dvadesetak metara, no domaćini su do kraja utakmice pritisli obranu Dobrovca što im je naposlijetku donijelo novo izjednačenje preko Savija te konačan rezultat 2:2.

Sastav Croatie: Z. Špelić, Sabo, Marošević, Škariot, Josipović, A. Lenće, I. Lenće, Savi, Giacometti, Josipović, P. Špelić. Rezerve: Širac, Andrijanić, Grgić, Špelić, Zubalj. Trener: Škariot.

Sastav Dobrovca: V. Galović, Šahinović, Lujić, B. Tutić, Merkaš, Popović, Šugić, Adžijević, Poletto, J. Tutić, Šimunović. Rezerve: Benković, Ivezić, S. Galović, Tepeš. Trener: Kužilek.

Croatia će sljedeće kolo na gostovanje u Vetovo, a Dobrovcu dolaze Pavlovci.

2. ŽNL

NK Dinamo Badljevina upisao je domaći poraz u 13. kolu, bolji je bio Graničar iz Bučja rezultatom 8:3, dvostruki strijelac za Dinamovce bio je Šugić, dok je treći pogodak za Badljevinu postigao Topalović.

Iduće kolo na rasporedu je još jedan lokalni derbi gdje će se Badljevina sastati s Prekopakrom na stadionu u Matkovcu u nedjelju u 18:15 sati. 

NK Slavonija Prekopakra 13. kolo pamtit će po neuspješnom okupljanju igrača na utakmicu pa su bez borbe upisali 3:0 poraz protiv Drenovca. Zadnje kolo odigrat će već spomenuti derbi u nedjelju sa susjedima iz Badljevine.