nogomet

NK Lipik 1925 23. kolo MŽNL SB/PŽ gostovao je u Slobodnici te u napetoj utakmici izgubio minimalnim rezultatom 2:1, u strijelce za Lipičane upisao se Teo Duvnjak. Iduće kolo Lipik je slobodan, a nakon toga ih Dinamo dočekuje u Vidovcima.

NK Croatia Donja Obrijež u 22. kolu 1. ŽNL gostovao je kod ekipe Omladinac, utakmica je završila pobjedom domaćina 5:0. Iduće kolo 21. svibnja na domaćem terenu igrat će lokalni derbi protiv HNK Dobrovac koji je ovo kolo jedini dohvatio bod od svih lokalnih klubova u požeško-slavonskim ligama koji su odigrali nedjeljne susrete. Oni su ugostili Zagrađe te vrlo rano poveli iz jedanaesterca preko Željka Popovića, nakon toga na terenu punom lokvi gosti prebacuju u višu brzinu, no sve pokušaje zaustavlja jučer odlični Vinko Galović, a kad su ga gosti i savladali, saveznici su mu bili lokva ispred gol linije te obrambeni suigrači na čelu sa Sinišom Polettom. Na odmor se otišlo s prednošću Dobrovca, u drugom poluvremenu ponovno gosti pokušavaju izjednačiti te naposlijetku uspijevaju, također preko jedanaesterca. Do kraja utakmice obje ekipe imale su vrlo izgledne prilike, no na semaforu je ostao rezultat 1:1 do zadnjeg sučevog zvižduka. Ako vremenski uvjeti i ne budu idealni, dojma smo kako će se za vikend isplatiti pogledati utakmicu u Donjoj Obriježi.

NK Dinamo Badljevina je na domaćem terenu u 12. kolu 2. ŽNL izgubio od Hrvatskog dragovoljca iz Drenovca 1:2 u utakmici u kojoj je rezultat vrlo lako mogao biti isti, ali u njihovu korist. Kao i svima ovo kolo, kiša i natopljen teren stvarali su poteškoće u igri pa su u borbi s terenom i protivnikom podjednako raspodijelili izgledne prilike, no više sreće imala je ekipa Drenovca koja je postigla dva pogotka, dok su Badljevčani uz par lopti koje su stale u lokvi ispred gol linije te odličnih obrana gostujućeg vratara uspjeli u pogodak pretvoriti samo jedanaesterac kojeg je realizirao Stipo Šugić. Iduće kolo Dinamo će ugostiti Graničara iz Bučja.