banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ramić Juranović naslovna

Kuglači Lipika nisu uspjeli u posljednjem kolu 3. HKL kao domaćini pobijediti ekipu Regoča iz Sl. Broda. Poraženi su s 5:3 (pojedinačne pobjede ostvarili su I. Zandona 566, T. Luksetić 532 i D. Šubert 544) i time ostali na predzadnjem mjestu. Hoće li to biti dovoljno za opstanak u ligi znat će nakon što se završe natjecanja u višim ligama i saznaju  koliko ekipa iz njihove lige ispada. Za sada jedna. No taj broj može biti povećan ako u njihovu ligu ispadne netko iz višeg ranga, mada uvijek postoji i opcija odustajanja nekog od klubova iz daljnjeg natjecanja. Lipičani su u ovoj sezoni u 18 utakmica ostvarili tek četiri pobjede. No ovo iščekivanje je moglo biti prekinuto samo da su pobijedili prošlog vikenda jer su im se rezultati poklopili. Krenuli su dobro i poveli 3:1. No sve se okrenulo u zadnjoj postavi i kuglači iz Broda su osvojili bodove zahvaljujući ukupno srušenih 96 čunjeva više.

zvonko gnezda

Unatoč pobijedi u  20. kolu 2. HKL niti kuglači Slavonskog banovca još nisu prebrodili sve brige oko opstanka. U subotu su s 5;5:2,5 pobijedili Belišće. Pojedinačne pobjede su ostvarili  I. Hormpot (561), B. Petrovečki (519) i Z. Gnezda (583), a neriješeno je odigrao D. Lepka (558).  Dva dodatna boda su dobili zahvaljujući ukupno više srušenih 59 čunjeva. Dva kola prije kraja Banovac ima 16 bodova i nalazi se na 8. mjestu. No problem je što predzadnji Zara Auto Matrix ima samo bod manje i iduće kolo Banovac idu u goste u Osijek upravo njima. Izgube li, domaćin će ih prestići na tablici, što će biti u mogućnosti i ekipe Belišća i Požege koje su sada iza njih, ali s istim brojem bodova. U tom slučaju u zadnjem kolu morati pobijediti trećeplasiranog Zanatlija iz Sl. Broda ili se nadati pozitivnom raspletu ispadanja iz gornjih liga.  

Nakon četiri uzastopna poraza ovog vikenda su napokon pobijedili i kuglači Pakrac-Papuka. U 20. kolu 1.B HKL   na svojoj kuglani su bili bolji od Lepoglave 6:2. Pojedinačne pobijede su ostvarili Ž. Major (567), N. Kalvi (562), J. Ramić (567)  i D. Špelić (558). S ova dva nova boda i ukupno 19 Pakračani su ostali na 7. mjestu, a u predzadnjem kolu gostuju u Osijeku protiv Pivovare Zrinski.

 U dodatnom razigravanju u 43. HKL prekopkaranska Sloga se „šalila“ protiv Zlatnog Luga iz Požege, koji su na gostovanje u Pakrac došli sa samo pet igrača i pretrpjeli uvjerljiv poraz od 8:0 tako da je dva kola prije kraja jasno da će natjecanje završiti kao drugoplasirani.

Željko Major

DRŽAVNO PRVENSTVO PAROVA Ramić - Juranović odlični četvrti

Jasmin Ramić i Antonio Juranović, kuglači Pakrac-Papuka, su osvojili 4. mjesto na državnom prvenstvu u parskom kuglanju čija završnica je u nedjelju odigrana u Sl. Brodu. U konkurenciji ponajboljih hrvatskih kuglača Ramić je srušio 563 čunja, a Juranović 596 što je bio treći pojedinačni rezultat natjecanja. Za parom splitskog Poštara koji su bili treći zaostali su 16 čunjeva. Ispred njih su još samo dva para KK Zaprešića, apsolutnim vladarima hrvatskog kuglanja.

Naš par, samo u sastavu Ramić -Robert De Zan, je na završnicu državnog prvenstva dospio nakon što su u veljači osvojili 2. mjesto na parskom prvenstvu regije Istok, a prije toga postali županijski prvaci. No De Zan u Sl. Brodu nije radi ozljede mogao nastupiti, a prema propozicijama ga smije zamijeniti kuglač iz istog kluba pa je uskočio Juranović.     

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić