rukomet plažanin

Mladi sportaši u povodu Dana Grada Pakraca ovog vikenda su imali tri manifestacije koje su organizirali Rukometni Klub LiPa, Kuglački klub Pakrac-Papuk i Tenis klub Pakrac, a financijski ih podržao Grad Pakrac.

Rukometni klub LiPa u subotu je po sedmi put organizirao turnir nazvan „Dino Plažanin“ u znak sjećanja na svog mladog preminulog igrača. U konkurenciji kadeta mlađih od 15 godina pobijedila je momčad RK Nexe iz Našica. Oni su pobijedili sastav LiPe s 24:16 te odigrali neriješeno protiv Nove Gradiške 19:19. Drugi su bili kadeti Lipe koji su uz poraz protiv Nexea zabilježili pobjede protiv Nove Gradiške od 18:13.

Sve tri ekipe su nagrađeni peharima koje je uručila gradonačelnica Anamarija Blažević.

rukomet uručivanje

U nedjelju su se natjecanja preselila na kuglanu i tenis balon. Na kuglani su svoje prvo natjecanje imali mladi kuglači KK Pakrac-Papuka koji su u školu kuglanja koju vodi Robert De Zan krenuli u listopadu. Četiri najmlađa člana, mlađi od 12 godina, natjecali su se s 4x10 hitaca, a pobijedila je Slavica Blažević. Osmero starijih, 13 i 14 godina imali su pravo kuglačko natjecanje s 4x30 hitaca. U muškoj konkurenciji je pobijedio Ivan Orzes s 469 srušenih čunjeva, a u ženskoj Franka De Zan s 456 srušenih čunjeva.

mladi kuglači

Tri prvoplasirana natjecatelja su nagrađeni medaljama, a svi, kao i na ostalim dječjim natjecanjima, sendvičima i sokovima.

Franka De Zan

U tenisu se natjecalo 40-tak mladih tenisača koje je trener Dino Galijaš razvrstao u tri starosne kategorije. Igrao se veliki tenis u parovima, a nakon skoro sedmosatnog natjecanja najuspješniji su bili u konkurenciji mlađih od 18 godina Leona Butorac i Ana Majstorović; u konkurenciji mlađih od 14 godina Marija Marković i u konkurenciji mlađih od 12 godina Ivan Bišćanin.

Tenis škola 1

Svi mladi tenisači su nagrađeni za sudjelovanje medaljama. Danas će u balonu biti održano natjecanje za najmlađe polaznike pakračke teniske škole koji će igrati mini tenis.  

Tenis škola 2