banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

DSC 1864

Povijesni plasman u 2. Hrvatsku šahovsku ligu – Istok, ostvaren u listopadu ove godine, ocijenjen je najvrjednijim klupskim postignućem u 2022. godini. Istaknuto je to na redovnoj skupštini Šahovskog kluba "Pakrac-Lipik" održanoj 28. siječnja u Multikulturalnom centru Lipik. Podsjetimo, naši su šahisti u okviru natjecanja 3. C-HŠL naslov prvaka osvojili s ukupno 15 bodova iz 9 odigranih kola ostvarivši tako najveći sportski pothvat u novijoj povijesti lokalnog šaha. Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, predsjednik kluba Zlatko Ivanić nabrojao je redovne šahovske aktivnosti, izdvojivši pritom šahovsku simultanku s velemajstorom Mladenom Palacom održanu povodom Dana Grada Pakraca, uz sudjelovanje 24 pozvana igrača. Govoreći općenito o stanju u klubu, izrazio je želju za kvalitetnijom provedbom projekta „Šah u škole“, kako bi se možebitnim mladim talentima osvježilo klupsko članstvo, „a sada je dobra prilika, u trenutku kad je naš šahovski klub na najvišim pozicijama u povijesti“, zaključio je Ivanić.

skupna šahisti

Najveći klupski uspjeh i plasman u viši rang ostvarili su: Tomislav Frajfogel, Zlatko Ivanić, Matija Kunce, Nenad Kuzmanović, Alojz Macarol, Andrija Runje, Marinko Samardžić, Milan Tomašević, Piljo Tutić te kapetan Stevo Rađenović. U 2. ligu klub će ući s postojećim igračkim kadrom te uz Jasmina Vranješa, novajliju iz Kutine koji će pomoći u nastojanjima da se dogodine pokuša održati drugoligaški status, što je za debitanta u 2. HŠL realno postavljena ljestvica i glavna klupska ambicija. Predstavljajući ostale klupske planove za tekuću godinu, izdvojeno je redovno klupsko pojavljivanje na raznim manifestacijama i izvansportskim sadržajima (Ajvar fest, Grah fest, bazeni i slično) sve s ciljem demonstracije šaha. Također, kroz organizaciju šahovskog turnira potvrđeno je aktivno sudjelovanje na svečanosti Dana grada Pakraca te Dana Grada Lipika kroz tradicionalni šahovski „Memorijal Andrija Jurković“.

Šljivo

Klub u prošlog godini nije bio lišen niti teških trenutaka, a najteži je iznenadan odlazak Milana Tomaševića, klupskog šahiste i šahovskog suca koji je u 44. godini preminuo u svibnju prošle godine. 

Kako je razvidno iz financijskog izvješća, klub je u prošloj godini prihodovao nešto više od 33 tisuće kuna, od čega je najviše stiglo iz kase Grada Lipika (12 tisuća) te Grada Pakraca (8,8 tisuća). Ukupni rashodi su bili nešto veći od 24 tisuće kuna. Razumljivo, zbog drugoligaške sezone financijski plan za 2023. godinu je nešto veći pa su potraživanja od Pakraca i Lipika povećana na 2.400 eura. 

Planove za tekuću godinu slušao je i Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika koji je šahistima čestitao na  na prošlogodišnjim uspjesima i poželio da se zadrže što duže u drugoligaškom društvu. Pozvao ih je na još veću angažiranost po pitanju uključenosti mladih u šah, te im u konačnici potvrdio neupitnu gradsku financijsku podršku.

Kasana obrJPG

Skupština

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić