županija Dan državnosti 2024

Kuglana utakmica naslovna

Dva neriješena rezultata i tri poraza zabilježili su pakrački kuglači u nastavku prvenstvenih natjecanja koja su uslijedila ovog vikenda nakon jednomjesečne zimske stanke. S gostovanja bod su donijeli kuglači Slavonskog banovca  i druga ekipa Pakrac-Papuka, a uvjerljive poraze su zabilježili prva ekipa Pakrac-Papuka,  Lipik 1974 i Sloga.

U 12. kolu 1.B HKL  kuglači Pakrac-Papuka očekivano su doživjeli poraz u Požegi od Novih nada, kandidata za prvaka. Poraz od 7:1 je rezultatski  uvjerljiv no činjenica da su kao ekipa srušili 3402 čunja ukazuju da kuglanje nije bilo toliko loše. Jedini pojedinačni bod je osvojio A. Juranović (570). No R. De Zan (592) je svoj meč izgubio za pet, a J. Ramić (576) za osam čunjeva.

Pakračani su s 12 bodova i dalje 5. na tablici, a idućeg vikenda im u goste dolazi ekipa Ciglenice iz Kutine. S obzirom na bodovnu gustoću u sredini tablice žele li zadržati peto mjesto trebaju u pet preostalih domaćinskih  utakmica do kraja prvenstva pobjeđivati.

U 2. HKL s gostovanja s uvijek izuzetno teške kuglane u Virovitici Slavonski banovac se vratio neporažen. U rezultatu 4:4 protiv TVIN-a pojedinačne poene su ostvarili A. Marin (533) i D. Jozipović (512), a dva su došla kao posljedica ekipno 27 više srušenih čunjeva (3069). S ovim bodom Banovčani  ih imaju ukupno devet i nalaze se na 8. mjestu.  Idući vikend im u goste dolazi Silos iz Đakova, susjed na tablici.

Andrej Marin

Lipik 1974 je u 10. kolu 3. HKL kao domaćin poražen protiv PPK Halo 92 sa 6:2. Pojedinačne pobijede su ostvarili D. Pierobon (543) i A. Jirasek (574). S četiri boda Lipik je i dalje predzadnji na tablici, a idući vikend gostuju u Sl. Brodu protiv trećeplasiranog Broda.

albert jirasek

Kuglači druge ekipe Pakrac-Papuka u Požegi su odigrali neriješeno 4:4 protiv HVIDR-e. Pojedinačne pobjede su ostvarili M Pierobon (547) i Lidija Jirasek (528), a dva poena su posljedica ukupno 42 više srušena čunja (3113). Ekipa Sloge je poražena u Požegi od Zlatnog luga sa 6:2 pri čemu su pojedinačne pobijede ostvarili S. Poletto (531) i D. Blažević (564).  Nakon devet kola Sloga je s 10 bodova treća, a Pakrac-Papuk II s četiri boda predzadnji. Idući vikend Slogi u goste dolazi Elektra, a Pakracu-Papuku II posljednje plasirana Slavonija NG.     

Pakrac II na klupi

županija Dan državnosti 2024