st. pioniri akcija Medium

Utakmicom mlađih pionira (U13, mlađi od 13 godina) u Požegi protiv Slavonije i porazom od 4:1 ovog vikenda je završena natjecateljska jesen na otvorenom za četiri mlađe selekcije NK Hajduka. Rezultatski je ona bila vrlo uspješna jer su osvojena dva prva mjesta, jedno drugo i jedno treće pri čemu je u 33 utakmice zabilježeno 24 pobjede, šest neodlučnih i samo tri poraza.

Stariji pioniri (U15) trenera Darka Kelemena četvrtu godinu za redom su jesenski prvaci županijske lige. U osam utakmica zabilježili su tek po jednu neriješenu i izgubljenu utakmicu uz 31 postignut i sedam primljenih golova.

Stariji pioniri Medium

Jesenski prvaci županijske lige su i početnici (U10) trenera Dubravka Ljevakovića. U devet utakmica samo su jednom odigrali neriješeno. Ovu generaciju inače i ranijih godina prati uspješnost i efikasnost pa su tako ove jeseni u devet utakmica zabili čak 78 golova, a primili samo dva.  U tome su već uobičajeno najuspješniji bili Badljevčani Erik Rek s 30, odnosno  Roko Kokalović s 15 postignutih golova, najbolji strijelci svoje lige.

Mlađi pioniri (U13) trenera Viktora Trbare su drugi, a prvo mjesto u županijskoj ligi su izgubili upravo u toj zadnjoj utakmici u Požegi protiv Slavonije što im je uz jednu neriješenu i sedam pobjeda jedini poraz ove jeseni.      

Predpočetnici (U8) koje također trenira Ljevaković, ali zbog neimanja konkurencije u našoj županiji igraju Bjelovarsku županijsku ligu su završili kao treći ostvarivši po tri pobjede i neriješene, te jedan poraz.

prepoičetnici igra Medium

Uz neravnomjeran raspored igrača po godištima ove selekcije su uglavnom dobro popunjene mladim igračima. Problem su juniorska i kadetska godišta, dakle igrači između 15 i 18 godina starosti, kojih osim što nema dovoljno, za te selekcije ispomažu seniore pa ih tako čak osmero godišta 2004., 2005. i 2006. ove sezone trenira i igra sa seniorima, kaže Darko Kelemen, voditelj škole nogometa u Hajduku.

Nastavak u dvoranskoj sezoni

Dok vrijeme bude dozvolilo, a najmanje još dva tjedna, unatoč završetku sezone na otvorenom nastavit će trenirati na terenima gradskog stadiona. Razlog je štednja novca jer se korištenja dvorane plaća pa će u nju minimalno, tek od prosinca. U tome bi im velika korist bila ove jeseni završeno igralište s umjetnom travom. No ono još nema uporabnu dozvolu, kaže Kelemen pa će tako na dvoranska zimska  natjecanja izravno s travnjaka. Prvi od takvih natjecanja počinje posljednjeg vikenda u studenom kada nakon dvije godine stanke zbog epidemioloških mjera se vraća sustav takozvanih „Liga petica“. Osim s ovim kategorijama Hajduk će u njima nastupiti i s juniorskom  selekcijom. Osim na „petici“ ove zime su još u planu nastupi na svim turnirima u okolnim gradovima, a dvoranska sezona će se završiti u veljači na tradicionalnom turnirskom ciklusu za četiri kategorije koje organizira Hajduk pod imenom Kuna kup.    

predpočetnici 21