IMG 0913

Hajduk je u zabilježio još jednu sigurnu domaću pobjedu u utakmici 11. kola MŽNL SB/PŽ savladavši 2:0 Mladost iz Sibinja. Pred stotinjak gledatelja domaćin je u utakmicu ušao značajno oslabljen bez prvog strijelca Matijaševića, ali i lišen usluga važnih karika pakračkog sastava Grafine i Grubišića. Svi oni su pauzirali zbog kartona pa se trener Kafka opet morao navući uniformu i zaigrati u prvoj postavi, Slavko Vuić ponovo je sjeo na klupu popunjenu uglavnom golobradim mladićima od kojih je najstariji bio 17-godišnji Stjepan Dietzman. U nedostatku spomenutih igrača ulogu najisturenijeg napadač preuzeo je Filip Dietzman i taj posao odradio odlično.

IMG 0920

Upravo je on u 9. minuti dugu loptu iz pozadine glavom prenio do M. Benkovića koji iskosa s lijeve strane majstorski matira vratara i dovodi Hajduk u prednost. Hajduk je tijekom susreta uvjerljivo držao posjed, nametnuvši Sibinjanima svoj ritam igre. Napadali su zeleni većinom preko desne strane forsirajući brzonog Keća, dok je s lijeva neugodu gostima ponajviše stvarao Benković. Gosti su se predstavili u svjetlu položaja na tablici, dakle kao ekipa iz donjeg doma tablice i ne previše ambiciozna, iako su u 25. minuti imali veliku priliku poravnati rezultat, no ispriječio se sjajnom intervencijom Hajdukov vratar Jurgan.

P6239977

U nastavku Hajduk ponovo postiže rani pogodak i rješava pitanje pobjednika u 52. minuti, kad nakon suradnje sa starijim Benkovićem za konačnih 2:0 zabija F. Dietzman. Nakon gola Hajduk je rutinski priveo kraju ne odviše zanimljivu utakmicu iz koje vrijedi zapamtiti dojmljivu partiju vratara Jurgana, raspoloženog i čvrstog Prohasku u sredini terena te u napadačkom dijelu konkretne F. Dietzmana i Benkovića.

Nakon nepotpunog 11. kola novi bodovi Hajduk svrstavaju na 4. mjesto s ukupno 19, samo 4 boda iza vodećeg Slavonca iz Bukovlja koji je u isto vrijeme u 11. kolu na svom terenu odigrao neodlučenih 1:1 s Lipikom 1925. U pretposljednjem jesenskom 12. kolu Hajduk putuje u goste Požegi.

Za Hajduk su igrali: Jurgan, Keć, Baškiera, Benković (od 85. Kohajda), Prohaska, Kiš (od 73. Benković I.), Dietzman F. (od 89. Mateš), Gligić, Širac, Kafka (od 62. S. Dietzman), Petrović.

Prikupljane donacije za obitelj Tepurić

Uoči utakmice Hajduk je pokazao veličinu i van nogmetnih travnjaka. Prikupljane su donacije za obitelj nedavno preminulog Petra Tepurića, oca mladog nogometaša Hajduka Lea Tepurića. Uz sav prihod od jučerašnjih ulaznica kao i uz dobrovoljne priloge gledatelja, novac su donirali seniori kao i sve uzrasne kategorije kluba zajedno s klupskom upravom. Prikupljeno je 9.500 kuna koje će biti uručene obitelji.  

IMG 0887

IMG 0888