slavlje gola Medium

Puno lakše od očekivanog Hajduk je jučer na svom stadionu došao do novih prvenstvenih bodova u utakmici 8. kola Međužupanijske lige Brod-Požega. S 2:0 pobijeđena je posljednje plasirana ekipa Papuka iz Velike.   

igra 2 Medium

Hajduk je do vodstva došao već u 3. minuti. Nakon ubacivanja Petrovića iz slobodnog udarca najviši u skoku je bio kapetan Adriano Baškiera i neposredno iz blizine pospremio loptu glavom iza nemoćnog golmana. No rani gol kao da je izazvao suprotan efekt od očekivanog. Hajduk je u ostatku utakmice napadao sporo, bez prave trke i s puno neprisiljenih netočnih dodavanja. No i u takvoj igri Hajduk je stvarao šanse, a što gol nije pao uz nepreciznost Hajdukovih napadača, jedne prečke zaslužan je i golman gostiju Šipura koji je u više navrata obranio i ono što se  inače ne brani. Tako je bilo i u 64. minuti kada je u samo nekoliko sekundi obranio uzastopna dva udaraca Benkoviću da bi Matijašević ugurao loptu u mrežu iz neposredne blizine za svoj 12-ti ovosezonski gol i končanih 2:0 Hajduka. Napadački neambiciozni gosti samo u dva navrata su ozbiljnije zaprijetili golu Hajduka; u 21. minuti nakon neopreznosti Hajdukove obrane mladi golman Balog je izvrsno obranio udarac iz blizine te još jednom sredinom drugog poluvremenu kada je ponovo Hajdukova obrana gurnula u priliku gostujućeg napadača koji se nije snašao niti da uputi udarac.

igra Medium

Osim bodova iz ove utakmice je dobro i saznanje da se do pobjede može doći i uz lošu igru. Hajduk je na ovoj utakmici „očistio“ akumulirane kartone iz prethodnih utakmica koji su odradili Filip Dietzman i Alen Grafina tako da će trener Kafka imati u narednim utakmicama na broju sve zdrave igrače, a s obzirom da Hajduku slijede dva gostovanja, u Jakšiću i Sibinju protiv Mladosti, trebat će mu. Jer Hajduk je s prva četiri ovojesenska gostovanja donio tek jedan bod, sa zadnjeg iz Okučana pa su ove utakmice prilika da se taj skor poboljša.

Prije nepotpunog 8. kola Hajduk je u gusto natiskanoj sredini na tablici peti s 13 bodova.

SASTAV: Balog, Keć, Baškiera, M. Benković (od 69. I. Benković), Prohaska, Zandona (od 79. Mateš), Matijašević, Kiš (od 54. Čakarić), Grubišić, Gligić (od 69. Širac), Petrović (od 46 S. Dietzman). Trener: Ognjen Kafka  

izlazak velika Medium