nogometni vikend

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Hajduk je zasluženo osvojio bod u Okučanima, gdje je u okviru 7. kola MŽNL Sl.Brod/Požega gostovao kod novajlije u ligi Psunj Sokola. Utakmica je završila 4:4, a domaći su do poluvremena vodili s 3:0. Hajduk je utakmicu otvorio dobro i iz pritiska stvorio dvije stopostotne prilike za Matijaševića koje samo slučajno nisu završile u mreži. Kako to obično biva, domaćin iz prve prilike postiže vodeći pogodak nakon kojeg Hajdukovci potpuno nestaju s terena. Domaćin rastrčan, do odmora još dvaput poentira i zahvaljujući ponajprije izvanrednom Seferoviću odlazi na visokih 3:0 i gotovo rješava pitanje pobjednika.

U nastavku potpuno druga slika Hajduka. Agresivniji i konkretniji smanjuju na 1:3 u 52. minuti preko Matijaševića, da bi dvije minute kasnije opet mlako reagirali u obrani i dopustili domaćinu da odu na 4:1. To Pakračane nije omelo, a najmanje Matijaševića koji ubacuje u petu brzini i najprije u 57. minuti s bijele točke smanjuje na 2:4, potom u 60. asistira Benkoviću za 3:4, da bi u konačnici sam postigao izjednačujući pogodak u 76. minuti za konačnih 4:4. Ovo je Fići 11. prvenstveni pogodak s kojim je izbio na vrh ljestvice strijelaca.

Treba reći da je Hajduk do kraja imao prilike i za potpuni preokret, no posao mu je ponajviše otežan naivnošću Filipa Dietzmana koji u 72. minuti zbog bespotrebne rasprave sa sucem i nesportskog ponašanja dobiva dva žuta kartona.

Nakon 7. kola Hajduk je na 10. mjestu s 10 bodova, a u subotu u 8. kolu u Pakracu gostuje posljednji Papuk iz Velike.

U 1. ŽNL Dobrovac je 7. kolu u Mihaljevcima izgubio od Croatije s 4:0, dok je Croatia iz Donje Obriježi kod kuće poražena od Kuzmice s 3:0. U 2. ŽNL Graničar u Bučju bolji od Dinama s 4:1, a Slavonija iz Prekopakre kod kuće upisuje novi poraz, ovaj put 2:3 protiv H. Dragovoljca.