Dietzman gl

Uvjerljivim domaćim nastupom pred oko 150 gledatlja te pobjedom od 6:0 nad gostujućim Dinamom iz Vidovaca, Hajduk je došao do treće prvenstvene pobjede na domaćem terenu i nakon nekompletnog 6. kola i s učinkom od 9 bodova zauzima 9. mjesto na tablici.

Hajdukovci su protiv mlade momčadi iz Vidovaca krenuli silovito i već u 7. minuti vodili s 2:0. Po teškom i vodom natopljenom terenu prvi pogodak je iz gužve postigao Zandona, dok je drugi u mrežu pospremio Grafina i to nakon majstorije Matijaševića na nekih 25 metara od gola kad se sjajno oslobodio trojice obrambenih igrača i podvalio loptu u prostor. Do odmora je Hajduk propustio nekoliko izglednih prilika da zaključi utakmicu, što je napokon uspio početkom nastavka, kad u 47. minuti pogađa jučer odlični F. Ditezman. Nakon trećeg gola razigrani Hajduk u potpunosti preuzima loptu, pokazavši da je samo u pitanju s koliko će razlike završiti ova utakmica.

P6239942

Igra

U 56. minuti golova gladni Matijašević podiže na 4:0, u 65. Čakarić na 5:0, a konačnih 6:0, postavlja opet Matijašević svojim drugim pogotkom na utakmici. Protiv slabašnih Vidovčana, koji praktično nisu ozbiljnije zaprijetili Hajdukovom vrataru Jurganu, iz sastava Hajduka vrijedi izdvojiti rastrčanog F. Dietzmana, već tradicionalno nezaustavljivog Matijaševića i njegova dva gola i tri asistencije, kao i jučer u polju odličnog Grafinu koji je upečatljivu partiju začinio s pogotkom i asistencijom.

Dietzman

Umjesto kažnjenog Kafke Hajduk je s klupe protiv Dinama vodio Slavko Vuić, a visoku razliku iskusni je trener iskoristio kako bi minute dobili igrači s klupe. U 7. kolu Hajduk gostuje u Okučanima kod Psunja koji je u ovom kolu upisao prvi prvenstveni poraz u Jakšiću. 

P6239939

“Danas su dečki krenuli od početka kako smo se dogovorili. Rano postižemo dva pogotka i odmah stavljamo utakmicu pod kontrolu i odrađujemo sve kako treba. Čestitke dečkima! Isto tako čestitam gostima na fer i korektnoj igri, te sucima na odličnom suđenju. Okrećemo se sad treninzima i pripremi za iduću utakmicu.”, komentar je utakmice trenera Hajduka Kafke.

Hajduk je igrao u sastavu: Jurgan (od 69. Balog), Keć, Baškiera, Zandona (od 52. Čakarić), Grafina (od 69. S. Dietzman), Matijašević, Kiš, F. Dietzman, Grubišić (od 77. I. Benković), Gligić i Petrović (od 50. M. Benković).