nogometni vikend

U petom kolu MŽNL SB/PŽ Hajduk je izgubio 1:0 na gostovanju kod Slavonca u Bukovlju. Trećim sezonskim porazom Hajduk je 10. na tablici sa 6 bodova, a u sljedećem kolu, u subotu (1. listopada u 16 sati), u Pakracu gostuje Dinamo iz Vidovaca.
Iz utakmice ravnopravnih protivnika u Bukovlju vrijedi izdvojiti 19. minutu susreta u kojoj se dogodio sporni trenutak na štetu Hajduka, kad Jednu dvojbenu situaciju u domaćem šesnaestercu glavni sudac utakmice Zec nije vidio kao kazneni udarac za Pakračane što je izazvalo silno negodovanje gostiju. Unatoč dobroj igri Hajduka vodeći pogodak postiže domaćin u 53. minuti utakmice, što se pokazalo dovoljnim za konačnu pobjedu. Nervoznu utakmicu, dodajmo, obilježilo je čak osam žutih kartona te crveni treneru Hajduka Ognjenu Kafki po završetku utakmice.
“Čvrsta i borbena utakmica bez puno prilika. Domaćini koriste našu dekoncentraciju, daju pogodak i odnose tri boda. Mislim da bi podjela bodova bila najrealniji ishod. Domaćini u svakom pogledu korektni, ostalo nije bilo na razini.”, komentar je Kafke.
U 1. ŽNL Dobrovac je na gostovanju u Rajsavcu izgubio s 3:2. Domaći Dinamo je u 16. minuti već vodio s 2:0, a da Dobrovčani potpuno ne potonu najzaslužniji je vratar Galović koji kod 2:0 domaćinima brani penal. Dobrovac u 35. minuti preko Šahinovća smanjuje na 1:2, a potom u 64. minuti iz kaznenog udarca Popovića i poravnava rezultat. Ipak, domaći u 73. minuti zabijaju pobjedonosni pogodak za konačnih 3:2. U sljedećem kolu u Dobrovcu (2.10. u 16,15 sati) gostuje drugoplasirani Kaptol.
Istog dana Croatia iz Donje Obriježi je pred svojim navijačima remizirala 2:2 s Mladosti iz Pavlovaca i s obzirom na tijek utakmice Obriježani nemaju razloga ovim ishodom biti nezadovoljni. Pavlovčani su vodili 2:0 sve do 80. minute, a onda na scenu stupa Tonći Savi i s dva pogotka u samoj završnici poravnava rezultat za konačnu podjelu bodova.
U 6. kolu Croatia putuje u Trenkovo.
Na tablici 1. ŽNL Dobrovac je na 9. mjestu s 4 boda, a jednako toliko skupila je i Croatia na 11. mjestu.
U 2. ŽNL Slavonija iz Prekopakre je postigla prvi prvenstveni pogodak, no na prvi bod i dalje čekaju. U četvrtom prvenstvenom pokušaju poraženi su kao domaćini od Sulkovaca s 4:1. Dinamo iz Badljevine je kao domaćin dobio BSK iz Biškupaca s 8:3. Tim bodovima Badljevčani su zasjeli na 6. mjesto prvenstvene tablice, dok je Slavonija prikovana na dno.