aktualnolight elementi10984slika1

U organizaciji Slovenskog streličarskog saveza u slovenskim Mokricama je od 28. kolovoza do 3. rujna održano svjetsko 3D prvenstvo HDH asocijacije. Na natjecanju je sudjelovalo 400 streličara, a među njima je uspješno nastupilo i dvoje streličara pakračkog Streličarskog kluba Kuna.

Tomislav Nemet u kategoriji dugi luk, veterani (54+) postigao je 11. mjesto nakon trodnevnih kvalifikacija. Također, kao član ekipe Croatia 2 (kratka distanca) s Dariom Maroševićem i još dvoje streličara, Vogrinecom i Velagićem (oboje u kategorili goli luk) zauzeo je 22 mjesto od 34 ekipe.

Za prikazano zalaganje i promociju streličarstva Tomislav Nemet je od organizatora natjecanja nagrađen prigodnim odličjem (za starije od 65 godine), a iz SK „Kuna“ podsjećaju da ovaj njihov vitalni veteran ima 71 godinu.

Dario Marošević je nastupio u kategoriji dugi luk seniori (21-54 god.). Već prvog dana kvalifikacija ostvario je zapaženi rezultat postignutim 2. mjestom čime je postavio novi nacionalni rekord u tom tipu natjecanja u kojem se jednom strijelom gađalo 28 meta s nepoznate, a opet određene udaljenosti.

Nakon tri dana kvalifikacija Marošević je zauzeo 3. mjesto i kvalificirao se u finale u koje se plasiralo šest najboljih. Petog dana natjecanja u finalu u kojem se gađalo šest meta postigao je rezultat koji se pridodao rezultatu iz kvalifikacija čime je u konačnici osvojio 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji dugi luk seniori.

Dodajmo ovome da se dvoje članova SK „Kuna“ nalazi se trenutno na WA 3D 2022 Terni u Italiji. Od pet članova hrvatske reprezentacije čiji je izbornik naš Zoran Petrović, natječu se Igor Krušić (dugi luk, seniori) te Mile Aračić (tradicionalni luk, senior).