banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

IMG 20220903 184356

Preokretom u posljednjim trenucima domaće utakmice za konačnih 4:3 protiv odličnih Sikirevaca, pakrački Hajduk je pred oko 200 gledatelja na gradskom stadionu upisao prve prvenstvene bodove u 2. kolu Međužupanijske nogometne lige SB/PŽ, te prepun optimizma dočekuje sljedeće kolo i derbi u Lipiku. 

 DSC9924

Za pobjedu protiv iskusnih gostiju iz Sikirevaca Hajdukovcima je valjalo zapeti od prve minute. A zapeli su već u 2. minuti i to na svoj račun, kad neoprezno gube loptu na sredini terena, što velemajstorski kažnjava izvanredni Ravlić koji „valja“ Hajdukovu obranu skupa s nemoćnim vratarom Jurganom za gostujuće vodstvo 0:1.
Srećom, Hajduk je uzeo loptu, redao napad za napadom i već u 16. minuti, nakon prekršaja nad Grafinom na nekih dvadesetak metara od gola, F. Ditzman precizno pogađa slobodnjak za poravnanje. Hajduk dominira terenom, no u 26. minuti ponovo jedna neopreznost na sredini koju gosti znalački koriste i golom Živića na asist Ravlića ponovo vode. Tada na scenu stupa ponajbolji Hajdukovac Matijašević koji najprije fintom iznuđuje jedanaesterac, a potom ga rutinski pretvara u novo izjednačenje 2:2.

 DSC9947

Hajduk u nastavku igra dobro, bolji je takmac no bez efikasnosti u završnici. Većina ostvarenih prednosti i uspješnih proboja po bokovima završava lošim zadnjim pasom ili nepreciznim centaršutevima, što je u ovom susretu posebno bilo izraženo. Gosti s druge strane opasni iz kontre i polukontre i svakako zadovoljni ostvarenim remijem na poluvremenu.
U nastavku Hajduk dodatno pojačava ritam i igru konstantno drži na protivničkoj polovini, no u novu rezultatsku prednost 2:3 u 49. minuti opet dolaze gosti i to golom Živić-Bašlinovića. Hajduk, međutim, ne posustaje, igra se zaoštrava, a zeleni napadi postaju sve ubojitiji. Lopta, međutim, jednostavno ne želi preko crte, a očaj Hajdukovaca najbolje oslikava situacija iz 79. minute kad u jednom napadu pogađaju dvije različite stative. Kad se već činilo da će susret završiti podjelom bodova, u posljednjih pet minuta nastaje prava drama. Najprije u 86. minuti nakon ubačaja iz kornera glavom za 3:3 zabija Gligić, a na krilima adrenalina Hajduk otvara totalnu opsadu gostujućeg šesnaesterca tražeći pobjedu. Grogirani gosti se grčevito brane i pokušavaju sačuvati barem bod, no kao i mnoštvo puta do sada u 88. minuti se u gostujućem šesnaestercu ukazuje izvanredni Matijašević. Prsima majstorski primiruje loptu i iz okreta je zakucava pod gredu za konačnih 4:3 i zasluženo slavlje domaćina.

 DSC9958

Fantastično ostvarenje Hajdukovaca i injekcija samopouzdanja pred važan ogled sa susjedima iz Lipika. Iako je u igri bilo vidljivih nedostataka i pada koncentracije, Hajduk je u suštini odradio odličnu utakmicu što potpiruje optimizam uoči nastavka prvenstva. Triput stizati rezultat protiv odličnog suparnika i napokon pod pritiskom isteka vremena okrenuti već izgubljenu utakmicu mogu samo momčadi s karakterom...
„Sretan sam što je moja ekipa pokazala karakter te se nakon tri vodstva gostiju uvijek vraćala u igru. Iako smo imali dosta problema, mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Ovako teško izborene pobjede vrlo su značajne za samopouzdanje ekipe, pogotovo zato što se radi o početku prvenstva i pred nama su važne utakmice te je stoga ovaj trijumf još vrjedniji. Sikirevci su odlična momčad s izrazitim pojedincima i sigurno će biti konkurentni većini ekipa u ligi”, komentar je pobjede trenera Ognjena Kafke.
U 3. kolu u Lipiku se igra susjedski derbi između Lipika 1925 i Hajduka.

 DSC9923

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić