U15 sezona 22 Medium

Ovog vikenda započinju prvenstva za većinu selekcija mladih kategorija NK „Hajduka“. U županijskim ligama u utrku za prvenstvene bodove ove sezone nastupit će Hajduk u četiri kategorije: najmlađi predpočetnici (U8 – mlađi od osam godina) trenera Dubravka Ljevakovića natjecat će se u konkurenciji osam ekipa iz Daruvara, Grubišnog Polja, Garešnice, Nove Rače u sklopu Bjelovarske županije, a prvenstvo im počinje 10. rujna. Sve ostale kategorije natjecat će se, počevši s ovim vikendom, u sklopu županijskih liga Požeško-slavonske županije: predpočetnici (U10) koje također trenira Ljevaković, mlađi pioniri (U13) Viktora Trbare i stariji pioniri (U15) Darka Kelemena. Za razliku od prošle sezone Hajduk u ovoj neće imati kadetsku/juniorsku selekciju. Razlog je što trenutno nema dovoljno mladeži u toj dobi (15-18 godina) pa Darko Kelemen, voditelj Hajdukove škole, ističe da su onih 10 mladića u toj starosnoj dobi, trenutno registriranih kao igrači Hajduka, priključeni seniorskoj momčadi i za njih igraju, neki kao standardni članovi u prvom sastavu, a neki ulaze s klupe.  No svejedno će imati u toj konkurenciji ove sezone bar jedan nastup u kup utakmici protiv požeške Slavonije koja će biti odigrana ovih dana. Kup utakmicu prošlog vikenda su odradili i stariji pioniri koji su u prvom kolu županijskoj kupa u subotu na svom igralištu pobijedili vršnjake iz Kutjevo  3:1 pri čemu su strijelci bili T. Bišćanin, I. Turković i L. Tepurić.

Osim u ove četiri natjecateljske kategorije Hajduk ima i dječju igraonicu koja bez natjecanja okuplja djecu predškolskog uzrasta.

Ždrijeb je htio da sve tri kategorije startaju u prvom kolu kao domaćini. Tako će u subotu s početkom u 10 sati mlađi pioniri dočekati vršnjake Slavije Pleternice, a u nedjelju početnici (9 sati), odnosno sat kasnije stariji pioniri selekcije Mladosti iz Pavlovaca.

predpočetnici 21 Medium