Nogometni vikend

Unatoč solidnoj partiji, novu prvenstvenu sezonu MŽNL SB/PŽ Hajduk je otvorio porazom od 5:2 na gostovanju kod Tomislava iz Donjih Andrijevaca. Domaćin je poveo u 13. minuti, Hajduk poravnao dvije minute kasnije golom M. Benkovića, a do odmora Tomislav postiže još dva pogotka. U nastavku golovima u 48. i 58. domaćin odlazi na nedostižnu prednost, dok Matijašević u 70. minuti samo ublažava poraz Hajduka i postavlja konačnih 5:2.

U 2. kolu (3. rujna) na gradskom stadionu u Pakracu gostuju Sikirevci koji su na startu prvenstva na svom terenu porazili Jakšić sa 6:2.

Za Hajduk su igrali: Jurgan, Keć, Baškiera, Benković M., Grafina (od 62. Zandona), Petrović (od 52. Prohaska), Kiš (od 62. Širac), Dietzman F., (od 72. Benković I.), Dietzman S. (od 50. Matijašević), Grubišić i Gligić. Trener: Kafka.

Lipik 1925 je sezonu MŽNL otvorio domaćom pobjedom 3:1, a za prve jesenske bodove golove su postigli Šenija, Duvnjak i Crnojević.

1. ŽNL - Započelo je i prvenstvo 1. ŽNL Požeško-slavonske u kojem je Croatia iz Donje Obriježi izgubila u Mihaljevcima s 4:0, dok su Dobrovčani uz četiri pogotka sjajnog Popovića te po jednog gola Šulca i Nemetha deklasirali Parasan iz Golobrdaca s visokih 6:1. U nastavku prvenstva Croatia je domaćin BSK Buku, koji je prvenstvo otvorio domaćom pobjedom 5:2 protiv Graničara iz Zagrađa. Nakon uvjerljive startne pobjede osokoljeni Dobrovac putuje na noge Omladincu iz Čaglina koji je u premijernom nastupu sezone slavio kod kuće protiv Slavena iz Gradca.