banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

KK Pakrac 21

Druge rujanske subote započinje službena kuglačka natjecanja u sezoni 2022/23. godine. Na staze će kuglači KK Pakrac-Papuka i KK Slavonskog banovca u sklopu natjecanja u 1.B HKL i 2. HKL. Osim njih u ovoj sezoni natjecat će se još KK Lipik 1976 u 3. HKL te KK Sloga Prekopakra u županijskoj ligi gdje će im se po prvi put pridružiti i druga momčad Pakrac-Papuka tako da će u odnosu na prošlu sezono novo biti da ćemo umjesto četiri ekipe imati pet, a natjecanje će se umjesto u tri lige odvijati u četiri. Nakon nekoliko sezone pauze novost je da ćemo ponovo na kuglačkim stazama kao natjecateljice imati i žene.

Prijelazni rok je završen početkom srpnja i on je ponovo donio malo novosti. Za razliku od nogometaša prelasci među kuglačima su znatno rjeđi jer oni na lokalnoj razni ne kuglaju radi novaca, nego uglavnom u okviru stvorenih društava. Pakrački kuglački klubovi ovog ljeta bilježe tek nekoliko: u KK Pakrac Papuk je iz Novske došao Jasmin Ramić. Riječ je, kako kaže predsjednik Vjekoslav Anušić, o izuzetno kvalitetnom igraču što pokazuje i prošlosezonska statistika gdje je Ramić bio 18. igrač 1.B lige s prosjekom od 562 srušena čunja i po tome je od njega bio od Pakračana jedino bolji 12-plasirani Antonio Juranović s prosjekom od 569 čunja. Ivan Hofman je prešao iz Lipika 1976 u Slavonski banovac, a Lipik će u ovoj sezoni biti slabiji i za lani svog najboljeg igrača Domagoja Tušima koji je napunio 23 godine i više ne može nastupati na dvojnu registraciju za Lipik i Novsku te je izabrao Novsku. Od preostalih prelazaka Lidija Jirasek je prešla iz Sloge u Pakrac-Papuk kao i Barbara Romić iz ŽKK Novske, odnosno mladi Niko Kalvi, koji će u ovoj sezoni, osim za Slavonski banovac, biti na dvojnu registraciju registriran i za Pakrac Papuk pri čemu su ova tri zadnja prelaska u funkciji pokretanje druge ekipe ovog kluba koja će se u najnižem županijskom rangu natjecati kao rekreativci (žene) odnosno razvoj mladih igrača kadeta i juniora koji sa 16 godina imaju pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Hofman

Ivan Hofman

Pakračani jači nego lani

Osim za Ramića, Pakrac-Papuk je u odnosu na jesen 2021. godine jači i za svoje standardne zdrave igrače jer su lani zbog bolesti i povreda s utakmica jedan dio sezone izostajali D. Štor, R. De Zan i A. Juranović. Sada su svi zdravi i treniraju, kaže Anušić, pa se u Pakrac-Papuku nadaju, kao prije par sezone, povratku u gornji dio tablice. Lani su bili 8. od 11 ekipa.  Novost je i termin domaćinskih utakmica koji će se ove godine igrati subotom u 12 sati. Prva od njih je na rasporedu 10. rujna kada dočekuju ekipu Nove nade iz Požegu, jednog od četiri novajlije u ligi koji je pošle sezone uvjerljivo osvojio naslov u 2. ligi te će po prvi put u svojoj ligi imati klub iz naše županije čime više nemaju zajamčenu aurolu najboljeg županijskog kluba  jer su Požežani predvođeni odličnim Darkom Zovkom doista kvalitetna ekipa.

Slavonski banovac u drugoj ligi ponovo očekuje plasman u sredinu tablice (lani 5. od 12 ekipa). I ove godine najjači igrački aduti će im vjerojatno biti najstariji: 65-godišnji Zvonko Gnezda i nešto mlađi Darko Jozipović Kvisko. Svi igrači su već nekoliko tjedana u treningu, a do početka ligaških natjecanja imat će nekoliko prijateljskih utakmica, među ostalim i međusobnu. Banovac je kao domaći termin prijavio subotu 17 sati, a prvu utakmicu kod kuće imaju 10. rujna protiv TVIN-a iz Virovitice.

Lipik 1976. će se i ove godine natjecati u 3. ligi. Prošle sezone u vrlo dobrom završetku  su s 18 bodova osvojili četvrto mjesto. S obzirom na oslabljeni sastav ove godine će teže do takvog rezultata. Prvo kolo će na gostovanje 23. rujna u Sl. Brod protiv PPK Halo 92.

Prekopakranska Sloga će ove sezone, nakon što su prošle bile posljednji u 3. Ligi, se natjecati u županijskom rangu sa željom povratka u rang više. Tamo će za protivnika imati i novoosnovanu drugu ekipu Pakrac-Papuka. Kako ih u ligi ima samo sedam ovo natjecanje će se održavati trokružno. Pakrac-Papuk II, domaćin nedjeljom u 10 sati, kod kuće igra prvu utakmicu 25. rujna protiv Zlatnog Luga, dok su Prekopakrani prvo kolo slobodni pa će (domaćini petkom u 18 sati) startati u drugom kolu kada će na gostovanje protiv Elektre.

Za niže dvije lige prvenstvena jesenska sezona završava polovinom studenog, a dvije više će se natjecati mjesec duže kada će na pauzu koja će potrati do polovine, odnosno krajem siječnja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić