IMG9863

U sklopu Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata u sportu od interesa za opće dobro na području Požeško-slavonske županije u 2022. godini čiji su rezultati objavljeni na službenim stranicama Požeško-slavonske županije, tri pakračka sportska kluba, članova Sportske zajednice grada Pakraca, dobila su 28.000 kuna za prijavljene programe.

NK „Hajduk“ Pakrac osigurano je 8.000 kuna za Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Pakrac-Lipik, za organizaciju odbojkaških treninga i natjecanja te uključivanja djece u školu odbojke Odbojkaški klub „Lipa Volley“ Lipik-Pakrac dobio je 10.000 kuna, a isti iznos od 10.000 kuna dobili su i članovi Rukometnog kluba „LiPa“ za svoju školu rukometa.

MINI ODBOJKA

Članovi Povjerenstva utvrdili su da je na javni poziv prispjelo 34 prijave, a 19 prijava u cijelosti ima zadovoljene formalne uvjete. Kao kriteriji za ocjene kvalitete prijavljenih programa i projekata bili su područje prijave, broj djece uključene u provođenje programa, tradicija kluba te ukupno potrebna sredstva za provedbu programa.

Prema saznanjima Vladimira Gazića, direktora LRA Poduzetnički centar Pakrac koji je pružio stručnu pomoć na većini pakračkih odobrenih projekata, ova tri naša kluba su i jedini koji su se prijavili na javni poziv. Iako na ovom  ili sličnim natječajima nisu na raspolaganju ogromni iznosi za financiranje određenih programa i projekata, i ta sredstva uvelike doprinose razvoju sporta u lokalnoj zajednici, stoga Gazić ove tri pakračke kandidature smatra nedovoljnim i izražava žaljenje zbog nezainteresiranosti ostalih klubova i udruga.

IMG 20210815 195602 1

Kako nam je istaknuo Gazić, i ovom prilikom poziva sve klubove i udruge da se u Poduzetnički centar jave s prijedlozima i potrebama bez obzira na objavljene ili natječaje u najavi kako bi im na vrijeme pomogli u prijavama i uputili pravovremene informacije.   

S područja grada Lipika, na natječaju su pozitivno ocijenjeni i Udruga Libox te ŠRD „Slavonac“ Lipik koji su dobili svatko po 10.000 kuna dok je 12.000 kuna osigurano i NK „Lipik 1925“.