banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

pobjednička ekipa

Ekipa „Pilana Šokčić“ pobjednik je ovogodišnjeg pakračkog malonogometnog turnira koji je sinoć završen na srednjoškolskom igralištu. U završnoj utakmici oni su s uvjerljivih 7:0 pobijedili ekipu „Domorada“. Treće mjesto pripalo je ekipi Elite Academy/Ardor BP koji su nakon izvođenja sedmeraca s 5:4 pobijedili ekipu CB Jet Set.

Dominacija Pilane Šokčić u finalu počela je već u trećoj minuti prvim pogotkom da bi svaka rezultatska neizvjesnost bila riješena još do poluvremena kada je bilo 3:0. Pokušaj igrača Domorada da se tijekom cijelog drugog poluvremena rezultatski vrate u igru s igračem-golmanom urodila je upravo suprotnim efektom. Tako se ekipa Šokčić, koju čine igrači iz Novske, Bjelovara, Kutine, inače uglavnom članovi trećeligaških klubova velikog nogometa,  u potpunosti revanširala za lanjski poraz u finalu istoj ekipi od 3:0 osvojivši pri tom nagradu od 10.000 kuna, dok je poraženim pripalo 3.000.

pobjednik pehar

U interesantnoj, ali bez velikog natjecateljskog naboja, utakmici za treće mjesto u kojoj je igralo najveći broj igrača iz Pakraca i Lipika ekipa Elite Academy/Ardor i CB Jet Set nakon neodlučnih 3:3 izvodili su sedmerce koje su s 2:1 dobili „akademci“ i osvojili tisuću kuna, dok su se mladi igrači Jet Seta morali zadovoljiti peharom kojeg su dobile i tri prvoplasirane ekipe.

Nakon nesporazuma domaćih sudaca i organizatora završne utakmice je odlično odsudio dvadesetogodišnji Daruvarčanin Nikola Anić.

Peharima su nagrađeni i najbolji pojedinci pa je za najboljeg igrača proglašen Antoni Đusi iz ekipe „Pilana Šokčić“, njegov momčadski kolega Mihael Jugović je najbolji golman, igrač Domorada Bruno Vlaisović je s 18 golova najbolji strijelac, a domaći igrači su se morali zadovoljiti priznanjem za najboljeg mladog igrača koji je dobio Matija Benković iz ekipe Druga stativa koju su činili juniori i kadeti Hajduka.

najbolji strijelac

Priznanja pojedincima i ekipama su uručili Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, i Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice. U revijalnom dijelu su sinoć kao predigra nastupili mladi igrači Hajduka te sastavi „debelih i mršavih“.

U sedam natjecateljskih večeri publika je imala priliku vidjeti 24 službene utakmice. Turnir će postati upamćen po tome što je po prvi put igran na novoj lokaciji - igralištu srednje škole koje se u svim segmentima (kvalitetnija podloga, rasvjeta, sigurnost igrača, svlačionice, tuševi, sanitarni čvorovi za publiku, veće tribine, lakši tehnički posao organizatoru, odlično i sigurno parkiralište…) pokazao znatno kvalitetnijim od starog „Partizana“. S obzirom na dobar odaziv publike, u završnoj večeri više od 500 posjetitelja, uglavnom djece i mladeži, novu lokaciju su vrlo dobro prihvatili i građani pa je ovaj dio grada u dijelu godine kada ne radi srednja škola i dvorana, opet oživio.

Turnir se igrao u organizaciji Sportske zajednice Grada Pakraca u sklopu „Pakračkog ljeta“, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

tree-mejsto
Poraeni-Domorad
najbolji-igra
najbolji-golman
matije-Banekovi
igra-3-mejsto
igra-2
drugo-mjesto
debeli-mravi
etvrto-mjesto

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.