IMG 20220623 193408

Večernjim utakmicama 21. i 23. lipnja nastavljena je grupna faza "Ljetnog malonogometnog turnira Pakrac 2022". Najprije je u utorak kiša potjerala igrače i publiku na rezervne položaje, odnosno na parket pakračke dvorane, gdje je odigrana prva utakmica večeri između Druge stative i CB Jet Set koja je otišla na stranu Druge stative (2:3). Na parketu je odigrana i revija najmlađih igrača pakračkog Hajduka koje vodi trener Franko Zandona, a potom je program vraćen na vanjsko igralište. Tamo je Jet Set bio bolji od badljevačkog Dinama s 4:1, a u posljednjoj utakmici večeri Slavonija/Croatia je savladala s 9:4 AI Centar Lipik.

Četvrtak je bio sadržajem osjetno kvalitetniji jer je ponudio sraz jačih ekipa koje opravdano zovemo potencijalnim favoritima turnira. U uvodnom susretu lipički Stragatrans je na iskustvo pobijedio mlađariju iz Druge stative s 3:2 te ih tako i matematički izbacio iz utrke za polufinale. Uslijedio je dvoboj Slavonije/Croatie i rukometaša Pakraca te već uobičajena golijada u srazu nešto slabijih suparnika, završilo je 9:1 za nogometaše. To je bio samo uvod u sjajan meč i direktnu borbu za polufinale između CB Jet Seta i Stragatransa. U odličnoj utakmici slavio je osjetno pojačani CB Jet Set s minimalnih 1:0. Ta pobjeda osigurala im je komociju uoči posljednje utakmice večeri protiv Elite Academye/Ardor/Beauty point, jer im je iz tog susreta bio dovoljan neriješen rezultat za plasman u polufinale. Bod je odgovarao i Akademcima koji nakon njega za prolaz u polufinale trebaju 28. lipnja pobijediti već otpisani Dinamo iz Badljevine. Očekivano, susret je završio bez golova.

Uoči posljednjeg dana grupne faze natjecanja (28. lipnja, utorak od 19,30 sati) situacija je u obje grupe poprilično jasna. U A grupi je CB Jet Set sa 7 bodova siguran polufinalist zahvaljujući pobjedi nad Stragatransom. O drugom mjestu u polufinalu odlučit će jedina preostala utakmica skupine A između Dinama (B) i EA. Ako se dogodi iznenađenje pa Dinamo uzme barem bod dalje ide Stragatrans, ako ne – idu Akademci.

U skupini B bjelovarski Domorad ima dvije pobjede i predstoje mu formalnosti sa RK Pakracom te utakmica za broj 1 u grupi protiv Pilane Šokčić iz Novske. Novljani isto imaju dvije pobjede te utakmicu s rukometašima prije rečenog dvoboja s Domoradom. Polufinalisti su Domorad i Pilana Šokčić.

Sve utakmice korektno je odsudio sudački dvojac Mario Adžijević i Vladimir Kiš. Oba natjecateljska dana odigrana su pred tristotinjak gledatelja što polako postaje i prosjek ovog turnira koji se, podsjetimo, po prvi puta igra na novoj lokaciji pored SŠ Pakrac.   

IMG 20220623 221315