IMG 1313

Proteklog vikenda je kod planinarskog doma na Omanovcu održana 1. Omanovac trail utrka u organizaciji Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“ i Sportske zajednice Grada Pakraca. Na utrku kroz šumu startalo je ukupno 72 natjecatelja podijeljena u kraću (6,3 kilometra) i dužu dionicu (12,6 kilometara).

Start

Na kraćoj stazi u konkurenciji 46 trkača pobjeda je podijeljena između Vedrana Kelemena iz Lipika, člana AK Maratonjare Kutina te Antonia Ožvatića iz AK Borik, nakon što su zagrljeni prošli kroz ciljnu ravninu s identičnim vremenom 0:32:14. Na dužoj dionici slavio je Stjepan Žanić iz AK Maratonjare vremenom 1:07:10.

IMG 1310

U ženskoj konkurenciji je u kraćoj utrci pobijedila Ivanka Augustin iz AK Nova Gradiška, dok je drugo mjesto osvojila domaća trkačica Antonija Demartini (AK Noga), otrčavši stazu 0:40:35, samo 9 sekundi sporije od pobjednice. Zlato i pobjednički pehar predviđen za pobjednicu duže utrke na 12,6 kilometara podigla je Pakračanka Sendi Štrbac, članica UMK Mazator. Ona je navedenu trasu istrčala za 1:20:18, deklasiravši konkurentkinje s više od 10 minuta prednosti u odnosu na prvu pratilju.

IMG 1306

Osim navedenih Pakračana i Lipičana koji su bili na postolju u utrci su se okušali i lokalni rekreativci poput Valentina Mika, Sergeja Paika i Josipa Tessarija koji su trčali kraću dionicu te Stjepan Matijašević i Ljerka Tomić na dužoj stazi. Osim utrka odraslih organizirane su i dječje utrke na 100, 300 i 500 metara za uzraste od predškolaca do djece 14 godina starosti.
Nagrade najboljima uručio je gradski pročelnik Marijan Širac.
O samoj utrci koju rečnicu više rekao nam je Jure Rosić, djelatnik Sportske zajednice Grada Pakraca. „Igor Vuković i njegova Udruga su izrazili želju da organiziraju jednu ovakvu utrku u Pakracu i mi smo ih usmjerili na Omanovac na biciklističku šumsku stazu koja se čini najpogodnije mjesto za jednu utrku ovog tipa. Malo smo je prilagodili trkačima, a njihove reakcije nakon utrke otkrivaju da su bili vrlo zadovoljni uvjetima. Nastojat ćemo ponavljati ovaj događaj, naročito zbog lokalnih rekreativnih trkača kojih na našem području ima sve više“, rekao je Rosić.