Dario Duda

Novljanin Dario Duda, inače igrač zagrebačke Grmoščice, jučer predzadnjeg dana kvalifikacija kuglačkog turnira „Bljesak“ srušio je čak 665 čunjeva što je novi apsolutni rekord pakračke kuglane. On je stari rekord popravio za čak 22 čunja. Prije njega igrač KK Novske Uroš Ramić je u veljači u prvenstvenoj utakmici srušio 643 čunja čime je za jedan čunj popravio apsolutni pojedinačni rekord kuglane koji je od studenog prošle godine držao Željko Rupčić iz ekipe Zrinski Pivovara Osijek koji je tada pak za jedan čunj srušio rekord koji je dvije godine sa 641 čunjem držao Bojan Vlakevski, tada igrač zagrebačkog Medvešćaka. 

Duda je posljednjih godina stalni sudionik ovog pakračkog turnira i uvijek je u vrhu. Pobijedio je 2020. godine (627 čunjeva) i 2017. (611). Drugi je bio 2018. (616), a treći 2019. godine, dok je 2013. bio peti.  

Naravno da je tim rezultatom Duda preuzeo vodstvo u poretku i sigurno će nastupiti u sutrašnjoj završnici. Prije posljednjeg kvalifikacijskog dana u konkurenciji za nastup sutra, uz kuglače iz Ozlja, Novske, Zagreba, Bjelovara i Požege je i sedmero domaćih kuglača: četvrti Domagoj Tušim (606), šesti Zvonko Gnezda (602), od 10. do 14. mjesta su se poredali Alen Belobrajdić (599), Darko Jozipović (591), Davor Štor (587), Antonio Juranović (587), a 16. je Robert De Zan (583). Za danas, posljednjeg kvalifikacijskog dana, prijavljeni su četvero kuglača iz Nove Gradiške, dvoje Lipičana (otac i sin Nemet) iz Zagreba te domaći D. Štor i  D. Lepka. Do sada je u kvalifikacijama nastupilo 116 kuglača od Ozlja do Osijeka.

Najuspješnijih 16 obrnutim redoslijedom od poretka, počevši sutra od 14 sati, bacat će u završnici, a svi imaju jednake šanse za pobjedu jer se rezultati iz kvalifikacija brišu.

Oko 18 sati je predviđeno proglašenje pobjednika i podjele priznanja i nagrade pa će prvih šest podijeliti uz sportska priznanja i nagradni novčani fond u iznosu od 5.000 kuna, a Duda će dobiti i dodatnih 500 kuna za rekord kuglane, što je sve osigurao organizator KK Slavonski banovac i pokrovitelj Grad Pakrac.    

Na fotografiji: Dario Duda s pobjedničkim peharom 2020. godine koji mu je uručio Srećko Belac, tada predsjednik KK Slavonski Banovac.