početak utakmice Medium

Četiri dana prije kraja kvalifikacijskog dijela turnira „Bljesak“ već je nastupio 101 kuglač s prostora od Osijeka do Ozlja. Djelomično su poznati i prvi sudionici završnog natjecanja u subotu. S obzirom na ostvaren rezultat to su sigurno sada vodeći Miroslav Šegina (612 čunjeva) iz Ozlja, Domagoj Tušim (606) iz Lipika i Darko Mađar (606) iz KK Medvešćak Zagreb, a plasmanu se mogu s razlogom mogu nadati još desetero kuglača koji su srušili više od 580 čunjeva među kojima su i domaći Alen Belobrajdić (599), Darko Jozipović (591), Davor Štor (587), Zvonko Gnezda  (582) i Željko Major (581). Međunarodni karakter turniru dao je Samir Borčak (KK Željezničar Sarajevo) koji je s 577 čunjeva trenutno 16., na posljednjem mjestu koji će se plasirati u subotnju završnicu.

domagoj tušim Medium

Kvalifikacije se nastavljaju danas, a popunjeni su svi termini od 16 do 21 sat. U naredna tri dana pored domaćih kuglači prijavljeni su nastupi u kvalifikacijama i kuglača iz Novske, Đurđenovca i Zagreba pa su izgledne promjene u poretku prvih 16.    

U subotnjem finalu od 16 sati, obrnutim redom od plasmana nastupit će 16 najboljih kvalifikanata od kojih će prvih šest podijeliti uz sportska priznanja i nagradni novčani fond u iznosu od 5.000 kuna te eventualno dodatnih 500 kuna za rekord kuglane, što osigurava organizator KK Slavonki banovac i pokrovitelj Grad Pakrac.