IMG 20220409 181755

U 18. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je na domaćem terenu s 2:1 pobijedio lidera prvenstva Svačić te se tako nakon dva uzastopna poraza vratio pobjedama.
U dvoboj sa Svačićem Hajduk je ušao oslabljen za nastup standardnog braniča Majdanca te napadačkog dvojca Zandona – Matijašević. Priliku u obrani dobio je mladi Stjepan Kiš, dok je napadački dio povjeren Marinu Čakariću i Filipu Dietzmanu koji na najbolji mogući način otvara susret. Već u 2. minuti nakon izvrsnog proboja Keća po desnoj strani i kvalitetnog proigravanja, Dietzman rutinirano pogađa mrežu i pomalo iznenađujuće dovodi Hajduk u rano vodstvo. U nastavku susreta gosti djelomično pokazuju zašto se nalaze na vrhu tablice, drže loptu i u režiji Žuljevića i Stubičana kreiraju opasne situacije pred golom Putaka što na koncu rezultira izjednačenjem u 24. minuti susreta. U nastavku se Hajduk potpuno oslobađa. Čvrst i agresivan u sredini, vođen kreatorima i razbijačima Petrovićem, Grubišićem i Krpanom, nameću se igrom i približavaju golu, a goste prisiljavaju na kažnjive prekršaje koje glavni sudac Krešimir Grgurević iz Sibinja - koji je utakmicu vodio ispod razine ovog ranga - iz samo njemu poznatih razloga ne sankcionira.

Glavna

U drugi dio susreta Hajduk ulazi goropadno, odmiče goste dalje od centralnog kruga i pojačava inicijativu, sve češće pogledavajući prema gostujućim vratima. Ključni trenutak utakmice događa se u 72. minuti kad trener Hajduka Kafka uvodi u igru Filipa Matijaševića. Već u prvim kontaktima s loptom u napadačkoj trećini ovaj je potpuno okupirao protivničku obranu, otvorivši prostor na bokovima odakle Hajduk sve više pritišće. Koliko je opasan Matijašević pokazuje u 78. minuti kad s desetak metara zapucava zicer, kao i nekoliko minuta kasnije kad ga ruše metar duboko u kaznenom prostoru, no umjesto pokazivanja na bijelu točku sudac Grgurević ovaj faul perfidno izvlači na rub šesnaesterca. Pred kraj susreta, u jeku potpune dominacije Hajduka, Petrović u 89. minuti sjajno izvodi slobodnjak s tridesetak metara iskosa i u buketu igrača pogađa Matijaševića koji neobranjivo zabija glavom za konačnih 2:1.

IMG 20220409 181902

Pobjeda protiv vodećeg Svačića treneru Kafki donijela je osim bodova i neka nova saznanja. Jedno od njih svakako je odličan nastup 17-godišnjeg Stjepana Kiša na inače problematičnom lijevom boku, što u budućnosti otvara razne kombinacije unutar sastava, kao i odličan ofenzivni nastup F. Dietzmana u vršku napada. Na kraju, samim igračima zlata vrijedi spoznaja da uz ispravan, agresivan pristup i provođenje dogovorenih taktičkih zadataka, u Pakracu mogu dobiti svakoga pa i najbolju momčad prvenstva ove sezone.
Nakon nepotpunog 18. kola Hajduk je na 7. mjestu s 27 bodova, a u 19. kolu na redu je gostovanje kod Jakšića.

Sastav: Putak, Kligl, Baškiera, M. Benković, Krpan, Petrović, Kiš, F. Dietzman, Grubišić, Čakarić i Keć. Klupa: Balog, Širac, I. Benković, Zandona, Matijašević, S. Dietzman i Gagula.

IMG 20220409 181236