Nogometni vikend

U utakmici 17. kola MŽNL Brod/Požega Hajduk je u Oprisavcima s uvjerljivih 6:0 poražen domaćeg Zadrugara i nakon ovog se poraza nalazi na 8. mjestu prvenstvene tablice s 24 osvojena boda.
Domaćin je do vodstva došao već u 3. minuti nakon dosuđenog kaznenog udarca, a vodstvo je učvrstio do odmora i praktično riješio utakmicu golovima u 27. i 45. minuti za visokih 3:0. U nastavku je pobjeda Zadrugara potvrđena s još tri gola zaključno s posljednjim u 82. minuti za visokih 6:0.
O igri zelenih u Oprisavcima dovoljno govori rezultat. Loše u svemu je to što se ovaj poraz nadovezao na onaj bolni protiv Lipika pred svojim navijačima, a prilika za popravljane dojma u subotu u Pakracu bit će izuzetno zahtjevna jer u goste dolazi lider prvenstva Svačić (14:2:1 - 44 boda, 8 više od drugoplasiranog Tomislava) i to nakon nedjeljnog demoliranja već otpisane Budainke s 8:1. Stoga bi u ovim okolnostima u subotu bio vrlo prihvatljiv i remi s liderom, koji bi zacijelo vratio poljuljano samopouzdanje igračima Hajduka i vratio ih u sedlo za nastavak prvenstva.
Lipik 1925 je domaću utakmicu s Papukom iz Velike odgodio zbog neregularnih uvjeta za igru uslijed vremenskih nepogoda.
Hajduk je u Oprisavcima igrao u sastavu. Putak, Baškiera, Majdanac, Krpan, Zandona, Matijašević, Dietzman, Petrović, Grubišić, Keć i Kiš. Na klupi su bili: Balog, Benković, Dietzman i Čuljak.
U 1. ŽNL Dobrovac je kod kuće poražen od vodećeg Kaptola s 0:2, dok je Croatia u D. Obriježi odigrala tek 1:1 protiv Mladosti iz Pavlovaca. Nakon 17. kola Dobrovac je 9. s 23 osvojena boda, a Croatia 11. sa 16. U 18. kolu Dobrovac putuje u Rajsavac, a Obriježani u Buk.